Fără categorie

Pe Calea Crucii lui Isus…

Conform tradiției, și în acest an, mănăstirea „Sfânta Maria” de pe Dealul Crucii din Baia Mare s-a făcut gazdă pentru preoții și credincioșii care s-au strâns la îndemnul Reuniunii Mariane spre a se ruga împreună Calea Crucii lui Isus. Astfel a fost cistită la Baia Mare Duminica Sfintei Cruci (27 martie 2022), prin rugăciune, meditație și contemplare a patimilor pe care Isus le-a îndurat pentru mântuirea noastră.

„Dumnezeu împarte harurile Sale peste toți oamenii, buni sau răi”, a afirmat pr. Fîrte Ioan, spiritualul Asociației Reuniune Mariană, în cuvântul rostit la finalul rugăciunii; și a explicat mai departe cum rolul Harului este ca „pe cei buni să-i întărească și pe cei răi să-i întoarcă”. Doar prin bunătate, a explicat părintele, omul poate să manifeste cât e de recunoscător înaintea lui Dumnezeu. L-a citat mai departe pe Sfântul Augustin care spunea „pentru ca să-i fie ușor omului să-și îndeplinească datoriile, să se gândească și la recompensa pe care Dumnezeu a pregătit-o, fiindcă recompensa ușurează munca… Știm că și muncitorii când sunt recompensați, parcă lucrează mai cu drag… Cu cât mai mult noi creștinii, când știm ce Stăpân milostiv avem?”, a afirmat părintele spiritual.

La final, doamna Coman Mirela, președinta eparhială a asociației, a mulțumit părintelui Fîrte și celorlalți preoți prezenți, precum si surorilor baziliene pentru găzduirea călduroasă. A aruncat de asemenea sămânța propunerii unei viitoare zile de rugăciune organizată de Reuniunea Mariană în următoarea perioadă a acestui Post Mare, rugăciune care să fie oferită la picioarele Preacuratei Fecioare pentru a invoca Pacea în Ucraina. Fiind încă la nivel de propunere, urmează să anunțăm data și ora de îndată de vor fi stabilite.

Devoțiunea s-a încheiat cu profunda priceasnă „Pe-a Golgotei culme dezgolită”, urmată de un moment de socializare al credincioșilor cu preoții și cu surorile gazde.

Biroul eparhial de presă

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Pe Calea Crucii lui Isus… apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita