Fără categorie

O nouă întâlnire: „O zi cu Episcopul meu”

Preasfințitul Claudiu, Episcopul eparhial și 10 dintre preoții Eparhiei de Cluj-Gherla au petrecut împreună un timp de rugăciune și împărtășire, la cea de-a patra întâlnire din seria „O zi cu Episcopul meu”. Întâlnirea, programată luni, 21 martie 2022, a avut loc la sediul Seminarului eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul” de pe b-dul Constantin Brâncuși, nr. 37, Cluj-Napoca.

Preoții și Ierarhul au invocat lumina Spiritului Sfânt, care să le inspire și călăuzească misiunea de păstori ai turmei încredințate și binevestitori ai Împărăției lui Isus Cristos, spre a deveni ei înșiși lumini lumii, după modelul Mântuitorului. De la cea dintâi întâlnire (din 7 februarie 2022), Preasfinția Sa Claudiu a petrecut, până în prezent, câte o zi, cu 44 dintre preoții Eparhiei de Cluj-Gherla, continuând și în acest mod și însuflețind, parcursul sinodal la care este angajată întreaga Biserică. Cu fiecare nouă întâlnire se realizează punți de comuniune, se analizează și se stabilesc pași de urmat pentru ca, împreună, Ierarhul, preoții și credincioșii Eparhiei de Cluj-Gherla „să facă să răsară vise, să trezească profeții și viziuni, să facă să înflorească speranțe, să stimuleze încredere, să panseze răni, să împletească relații, să învie zori de speranță, să învețe unul de la celălalt și să creeze un imaginar pozitiv care să lumineze mințile, să încălzească inimile, să redea forță mâinilor” (Papa Francisc, discurs, 3 oct. 20198).

Uniți în jurul Sfântului Părinte, Papa Francisc, Episcopii, preoții, persoanele consacrate și credincioșii din întreaga lume continuă drumul de împărtășiri fraterne și rugăciune, de întărire în credință, speranță și iubire pentru toți cei care participă la parcursul sinodal. Prin acest parcurs, Biserica Catolică a deschis lumii contemporane un adevărat „coridor umanitar” prin care sunt invitați să treacă în siguranță toți cei însetați și înfometați de adevăr, nedreptățiții sorții, cei jefuiți pe calea vieții lor, cei singuri și dezorientați, cei slabi, rătăciți, răniți sufletește sau trupește, cei robiți de patimi și dornici de libertate. Cu toții, prin acest parcurs, vor putea găsi alinare și adăpost sigur în Cristos, Cel ce este singura Cale, în Adevăr, spre Viață.

Articolul O nouă întâlnire: „O zi cu Episcopul meu” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita