Fără categorie

Sărbătoare în Comunitatea „Don Orione” din Oradea

Duminică, 13 martie 2022, Comunitatea Orionină s-a adunat în Biserica Duminica Tuturor Sfinților, pentru a sărbători „Dies Natalis”, nașterea la cer a patronului spiritual. Sfântul Alois Orione a fost și este în continuare considerat apărătorul sărmanilor și orfanilor.
Liturghia din acestă duminică a fost celebrată de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea și de un sobor de preoți.

În predica sa, Preasfinția Sa a subliniat faptul că Don Orione a iubit fără măsură și s-a dăruit pe sine Domnului, pentru că a auzit acea chemare „Vino!”. Putem spune că, văzând opera lui Don Orione, prin el a început o nouă creație. Domnul ne îndemnă ca astăzi, să iubim și să privim cum Don Orione e un model pentru noi. Până la urma urmei, toți suntem chemați la sfințenie. Isus ne cheamă și pe noi, „Vino, urmează-mă!” pentru a primi și a dărui această iubire, asemenea lui Don Orione.
În cadrul Sf. Liturghii, preoții comunității – directorul Centrului Don Orione, Pr. Valeriano Giacomelli și Pr. paroh Ugo Bozzi, au primit crucea pectorală ca semn al prețuirii activității spiritual-misionare și al devotamentului față de Biserică.
La finalul liturghiei, cei prezenți s-au rugat Domnului, cerând mijlocirea Sf. Alois Orione pentru pace în Ucraina:

O, Preasfântă Treime, Tată, Fiu si Spirit Sfânt, te adorăm și îți mulțumim pentru nemărginita iubire pe care ai revărsat-o în inima sfântului Alois Orione, făcând din el apostolul iubirii, tatăl săracilor, binefăcătorul omenirii suferinde si părăsite. Ajută-ne să imităm iubirea arzătoare și generoasă pe care Sfântul Alois Orione a avut-o față de Tine, de Maica Domnului, de biserică, de Papa și de toți cei îndurerați. Pentru meritele sale și prin mijlocirea sa, dă-ne harul pe care ți-l cerem (pace în lume) pentru a cunoaște providența Ta. Amin!

Comunitatea Don Orione


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Sărbătoare în Comunitatea „Don Orione” din Oradea apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita