Fără categorie

„Am venit la Tine, Doamne!” Popas sufletesc la Sebeș pe drumul Postului Mare

Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș a început în prima Duminică din Post, 13 martie 2022, seria popasurilor sufletești dedicate credincioșilor în perioada Postului Mare. Primul eveniment a avut loc în protopopiatul Alba Iulia-Sebeș, în Parohia Greco-Catolică „Sfânta Cruce” din Sebeș, păstorită de Părintele Florin Gatea.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat Paraclisul Maicii Domnului împreună cu un sobor de preoți însoțiți de Părintele Protopop Radu Roșu, și alături de credincioșii prezenți.

La evenimentul găzduit de Parohia Greco-Catolică din Sebeș au fost prezenți Domnul Ion Dumitrel, Președinte al Consiliului Județean Alba, Domnul Marius Hațegan, Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Domnul Dorin Nistor, Primar al Municipiului Sebeș și Domnul Dorin Albu, Viceprimar al Municipiului Sebeș.

Aflându-ne în perioada Postului Mare, Episcopul Cristian a îndemnat la o pregătire spirituală temeinică și la frecventarea Sacramentelor pentru ca în noaptea Învierii, sufletul să fie îmbrăcat în haina albă a harului sfințitor.







Celebrarea liturgică a fost urmată de un moment emoționant, când distinsa doamnă Veta Biriș a interpretat pricesnele specifice acestei perioade.

Următoarele popasuri sufletești dedicate Postului Mare se vor desfășura în protopopiatele Târgu Mureș (20 martie 2022) și Reghin (3 aprilie 2022).

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

Articolul „Am venit la Tine, Doamne!” Popas sufletesc la Sebeș pe drumul Postului Mare apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita