Fără categorie

Vizita pastorală a Preasfinției Sale Cristian în Parohia Alămor

În Duminica a XXXIII-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 13 februarie 2022, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a vizitat parohia greco-catolică din Alămor, Protopopiatul Sibiu.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Episcopul Cristian a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Alămor. Au concelebrat Părintele Vicar judecătoresc Liviu Ursu, Părintele protopop Nicolae Popa, Părintele paroh Ioan Popa și Părintele Șerban Nicolae, paroh al Parohiei Armeni.

Pe lângă numărul mare de credincioși prezenți, a participat și Primarul Comunei Loamneș, Doamna Maria Greavu.Toți aceștia s-au hrănit sufletește din cuvântul de învățătură al Ierarhului. Îndemnul Preasfințitului Cristian a fost acela de a ne ruga cu sinceritate și cu smerenie, asemeni vameșului convertit.

La sfârșitul celebrării, Pr. Protopop Nicolae Popa și Pr. paroh Ioan Popa au mulțumit tuturor pentru prezența și comuniunea în rugăciune, amintind importanța vizitei Episcopului în parohie și bucuria comunității adunată în Casa Domnului.

 

Costin Oprean

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

 

Articolul Vizita pastorală a Preasfinției Sale Cristian în Parohia Alămor apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita