Fără categorie

Întrunirea comunităților monastice și de viață consacrată din Eparhia de Lugoj în contextul parcursului sinodal eparhial

La inițiativa Preasfințitului Călin Ioan Bot – Episcop auxiliar de Lugoj, referent eparhial pentru parcursul sinodal 2021-2023 – în ziua de 3 februarie a.c., la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” a surorilor Baziliene din Lugoj, a avut loc o întâlnire a comunităților monastice și de viață consacrată din Eparhia de Lugoj.

Au participat: Surorile Baziliene din Ordinul „Sf. Vasile cel Mare” Lugoj, Fraţii din comunitatea Monastică „Preasfânta Treime” din Giroc şi Fraţii din comunitatea franciscană „Adormirea Maicii Domnului” de la Chişineu-Criş. Datorită unei situații imprevizibile nu au putut participa și Surorile de Caritate „Sf. Ioana Antida Thouret” de la Oraviţa.

La întâlnire a luat parte și părintele Ovidiu Neiconi, responsabil pentru parcursul sinodal eparhial 2021-2023, cu membrii Institutelor de viaţă consacrată, asociaţiile, mişcările şi comunităţile laice.

Obiectivele acestei întâlniri au fost: promovarea unei mai bune cunoașteri și în consecință colaborări la nivel eparhial între comunitățile de viaţă consacrată, precum și dezbaterea – în contextul Sinodului Bisericii Catolice în curs – a modului în care călugării participă la viața pastorală și misionară eclezială.

După un timp de rugăciune comună, Preasfinţitul Ioan a prezentat obiectivele întrunirii. Fiecare superior și-a prezentat comunitatea și activitatea pe care o desfășoară. A urmat un timp generos de dezbatere în care, fiecare dintre cei prezenți a împărtășit din experiența sa, exprimându-și propunerile și năzuințele. Întrunirea s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare cu o agapă fraternă.

A fost o onoare şi bucurie pentru participanți – cu ocazia acestei întruniri – să aibă oportunitatea de a-şi exprima viziunea, gândurile şi sfaturile privind parcursul sinodal în Eparhia de Lugoj.

S-a conchis că acest tip de întâlniri trebuie continuat, proxima urmând să aibă loc la mănăstirea „Preasfânta Treime” din Giroc, la o dată ce va fi comunicată ulterior.


Text: ipod. Raimondo-Mario Rupp
Surse foto: PS Ioan Călin, pr. Ovidiu Neiconi şi Sr. Valentina Hădărău

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Întrunirea comunităților monastice și de viață consacrată din Eparhia de Lugoj în contextul parcursului sinodal eparhial apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita