Fără categorie

Preasfințitul Alexandru Mesian a fost sărbătorit în Catedrala Lugojului la împlinirea venerabilei vârste de 85 de ani

Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj a împlinit la 22 ianuarie 2022, frumoasa vârstă de 85 de ani.

Unul din momentele solemne de sărbătorire a fost în duminica 31-a dupa Rusalii, la 23 ianuarie 2022, în catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, unde Preasfinţia Sa fost felicitat de către Corul catedralei „Reînvierea”, pe care îl consideră ca făcând parte din „familia” sa, şi de credincioșii prezenți.

La Sfânta Liturghie Arhierească, alături de Preasfinţitul Alexandru şi Preasfinţitul Ioan, Episcop auxiliar de Lugoj, au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general, Pr. Teodor Baba, Consilier eparhial şi Protopop de Lugoj, Pr. Prot. On Ioan Pop, parohul catedralei şi Pr. Ardelean Narcis, paroh la Şanoviţa.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul catedralei, dirijat de dna prof. Olimpia Drăgan.

În Cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Alexandru a vorbit despre Evanghelia zilei: Vindecarea orbului din Ierihon.

„Sunt mulţi oameni care deşi au vederea trupească, sunt orbi sufleteşte; nu au credinţă” a spus PS Alexandru. „Este mare lucru ca omul să aibă, nu numai lumina naturală ci şi lumina spirituală. Credinţa este un dar a lui Dumnezeu, oferit gratuit tuturor oamenilor. Când avem anumite îndoieli, să-i cerem lui Dumnezeu să ajute necredinţei noastre. Ajută-mă Doamne să cred, ajută-mă să mă folosesc de harurile pe care ni le oferi, de Sfintele Taine! … A crede în prezenţa reală a lui Isus Cristos în Sfânta Împărtăşanie este o lumină extraordinară, o lumină supranaturală de aceea noi pentru toate acestea se cuvine să aducem mulţumire lui Dumnezeu, pentru toate harurile câte ne-au fost date de Isus Cristos” a mai spus în încheiere Preasfinţitul Alexandru.

După Cuvântul de învăţătură, Părintele Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei a adresat ierarhului sărbătorit, urări din partea Preasfinţitului Ioan, a clerului, a persoanelor consacrate, a corului şi credincioşilor din Eparhia de Lugoj.

Preasfinţitul Ioan i-a dăruit Preasfinţitului Alexandru o icoană cu Maica Domnului.

Preasfinţitul Alexandru a primit mai multe buchete de flori din partea corului și a credincioșilor.

La final, PS Alexandru a mulţumit pentru frumoasele cuvinte adresate cu ocazia zilei sale de naștere. „Nu numai astăzi” a apus Preasfinţitul Alexandru „dar de-a a lungul celor 29 de ani de când sunt Episcop la Lugoj, aţi făcut astfel de gesturi atât de frumoase de recunostinţă, de apreciere şi de dragoste faţă de ierarhul dumneavoastră. De aceea şi Noi vă avem mereu în rugăciunile noastre; chiar şi Sfânta Liturghie de astăzi am înălţat-o către Dumnezeu ca să binecuvânteze pe toţi credincioşii Eparhiei noastre de Lugoj”.

„Urările care mi le-aţi adresat” a continuat Preasfinţitul Alexandru, „le punem în mâna bunului Dumnezeu de la care vine toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit. Cât va voi bunul Dumnezeu, Noi suntem la dispozitia Sa, „Iată Dumnezeule vin ca să fac voia Ta!” este motto-ul care m-a condus în viata mea de preoţie, să fiu întotdeauna prezent când este vorba de obligaţiile mele ca şi cleric, ca şi episcop, în ceea ce priveşte misiunea pe care am primit-o, ca să slujim lui Dumnezeu şi Poporului lui Dumnezeu”, a spus Preasfinţitul Alexandru.

În încheiere, Preasfinţitul Alexandru a mulţumit în mod special corului catedralei, care cu mult suflet se pregătesc ca serviciul religios să fie frumos aşa cum a fost şi în această zi.

„Vă mulţumim încă o dată şi bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!” a încheiat Preasfinţitul Alexandru.

* * *

Menţionăm că Preasfinţitul Alexandru a fost felicitat de Corul Catedralei şi de Surorile Baziliene, în ziua de 22 ianuarie la Palatul Episcopal unde sărbătoarea a fost marcată de o recepţie.

De-asemenea în ziua de 25 ianuarie, PS Alexandru, a fost felicitat de colaboratorii de la Centrul eparhial: preoții din Curia Episcopală, laicii care își desfășoară activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj, dar și alți invitați apropiați.

Ipod. Raimondo-Mario Rupp

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Preasfințitul Alexandru Mesian a fost sărbătorit în Catedrala Lugojului la împlinirea venerabilei vârste de 85 de ani apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita