Fără categorie

Prima Împărtășanie solemnă a Clasei a IV-a B

În dimineața zilei de duminică, 16 ianuarie 2022, elevii clasei a IV-a B, din cadrul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu – Oradea, însoțiți de doamnele învățătoare Monica Gașpar și Diana Mălan, pe un frig pătrunzător dar cu căldură și bucurie în suflete, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Virgil în curtea seminarului greco-catolic, care i-a însoțit până în Biserica Sfântul Gheorghe.

Într-o atmosferă de sărbătoare și emoție, cei 22 de copii s-au așezat la locurile lor și, prin cântec, au început să-l preamărească pe Dumnezeu. Conduși de Sora Ana și acompaniați de George Demian, care sunt mereu alături de ei atât în cadrul liturgic, cât și în cel al învățării, copiii au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, fiind asistați de seminariștii Seminarului Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi.

La altar, alături de PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, au fost prezenți și Pr. Florin Bode – parohul Bisericii Seminarului, Pr. Anton Cioba – rectorul Seminarului, Pr. Remus Mîrșu – cel care s-a ocupat de pregătirea copiilor pentru Prima Împărtășanie solemnă, Pr. Alexandru Fiț – preotul spiritual al Liceului Iuliu Maniu, Pr. Anton Rus – preotul spiritual al seminarului teologic, Pr. Antoniu Suciu – administratorul Seminarului, Pr. Eduard Roman și Pr. Diacon Grațian Guiaș.

În cadrul cuvântului de învățătura, PS Virgil a făcut o paralelă profundă între drumul pe care îl fac cei 10 leproși din evanghelie spre curățire, spre vindecare și drumul copiilor spre „vindecarea” neștiinței cu ajutorul școlii, a profesorilor și a tuturor celor care sunt alături de ei. De aceea, trebuie să aibă un Mulțumesc! pentru toți cei care îi susțin și au grijă de ei, urmând exemplu acelui bolnav care, vindecându-se, s-a întors la Isus pentru a-i mulțumi. Astăzi, a continuat ierarhul, este o zi foarte importantă pentru voi. Ziua în care îl primiți pe Isus în sufletele voastre; din acest moment aveți și un alt sprijin și Învățător: pe Isus Cristos.

Alături de părinții și familiile care i-au însoțit la acest eveniment unic din viața lor, au fost prezente și Doamna Antonia Nica – directorul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, precum și Doamna Rodica Mureșan – directorul adjunct al aceluiași liceu.

La sfârșitul celebrării, copii au primit o diplomă și o mică atenție din partea PS Virgil, care să le aducă aminte de această zi și de sentimentele de bucurie și emoție care i-au încercat în acest moment important al vieții lor.

Dumnezeu să-i însoțească mereu în viața lor și să-i ocrotească de tot ce este rău!

Biroul de Presă


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-1{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-1 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-2{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Prima Împărtășanie solemnă a Clasei a IV-a B apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita