Fără categorie

Concert coral în Ajun de Anul Nou la Catedrala din Lugoj

Credincioşii greco-catolici lugojeni dar şi publicul iubitor al cântului coral, s-au bucurat de un regal de colinde tradiţionale româneşti în Ajun de Anul Nou, la 31 decembrie 2021, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj.

Concertul a fost susţinut de Corul de Cameră „Cantus Redivivus”, condus de prof. dr. Emanuel Pecingină, maestru-corepetitor la Corul „Madrigal–Marin Constantin”. Corul „Cantus Redivivus” a mai susţinut un concert de muzică sacră în Catedrala Lugojului, la 2 iulie 2021.

Înainte de începerea concertului, dl maestru Emanuel a prezentat publicului corul afirmând că este un cor de proiect alcătuit din elevi, studenți, profesori, teologi, preoți, cântăreți de biserică sau simpli pasionați de cântul coral. În perioada 27-31 decembrie, corul s-a reunit într-un „boot camp” muzical care a constat în trei zile de repetiţii finalizate cu două concerte: unul la Timişoara în sala de concerte a Liceului de muzică „Ion Vidu” la 30 decembrie şi al doilea, acest concert din catedrala Lugojului, la 31 decembrie.

Repertoriul a fost alcătuit exclusiv din colinde tradiţionale româneşti. Concertul a început cu piesa „Am plecat să colindăm” de Gheorghe Cucu şi s-a încheiat cu lucrarea „Noi venim să colindăm” de Sabin Păutza.

În încheierea programului, dl maestru Emanuel a mulţumit Preasfinţitului Alexandru, Episcop de Lugoj, Preasfinţitului Ioan, Episcop Auxiliar de Lugoj, Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general şi pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei pentru primire. De asemenea a mulţumit d-nei Jeanne-Marie Creţescu cea care a prezentat programul concertului.

La final Preasfinţitul Alexandru a adresat un cuvânt de salut şi de mulţumire. „Suntem foarte bucuroşi” a spus Preasfinţia Sa „că în aceste ultime ore ale anului 2021, catedrala noastră retrăieşte momentul Naşterii Domnului nostru Isus Cristos, prin acest frumos concert de colinde susţinut de corul Cantus Redivivus. Ascultând acest concert, am retrăit momente frumoase de a-l adora pe Dumnezeu, pe Isus Cristos prezent în Sfânta Euharistie”.

Preasfinţitul Alexandru mulţumit maestrului dirijor prof. dr. Emanuel Pecingină şi coriştilor care au prezentat acest concert atât de frumos şi le-a urat un An Nou Fericit tuturor. Preasfinţia Sa l-a felicitat pe Dl. Emanuel, dirijorul corului, şi pentru aniversarea unei zile foarte importante din viaţa sa odată cu începutul anului.

Concertul a fost transmis în direct pe canalele de Youtube şi Facebook ale Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj. Aducem mulţumiri postului de televiziune Angelus TV România care a preluat şi transmis în direct acest concert precum şi postului Radio Maria România care a difuzat înregistrarea în noaptea de Anul Nou.

A consemnat: Ipod. Raimondo-Mario Rupp

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Concert coral în Ajun de Anul Nou la Catedrala din Lugoj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita