Fără categorie

Colindători la Curia Arhiepiscopiei Majore

Bucuria Nașterii Domnului a fost vestită la Sediul Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj, conform tradiției, prin interpretarea colindelor în perioada 15-24 decembrie 2021. Mai multe grupuri de colindători au cântat și încântat, lăudând Cuvântul Întrupat.

Ce dintâi colindători au fost Preoții din protopopiatul Blaj, iar seminariștii și formatorii Seminarului Arhieparhial Major „Bunavestire” le-au călcat pe urme. Un grup de colindători de la Nima Râciului, însoțiți de Pr. paroh Alexandru Dulău, au oferit un recital de colinde tradiționale îmbrăcați în costume populare. Părintele Gheorghe Mușetescu, împreună cu prim-curatorul Muscă Acoș au interpretat un colind original din parohia Brateiu, compus în perioada interbelică.

Cu mare bucurie și dăruire au adus vestea cea bună și copiii și tinerii Centrului Maltez din Blaj, care au prezentat o scenetă de Crăciun și au colindat, transmițând emoție și puritate. Singura parohie din România vizitată de Sfântul Părinte Papa Francisc în anul 2019, Parohia Blaj III, a fost prezentă prin tinerii coordonați de Pr. paroh Ioan Hoca și Pr. vice-paroh Ciprian Ioan Suciu. Zâmbetele lor și cântul plin de inocență au pictat un nou tablou al autenticității și al frumosului.

Corpul profesoral și corul elevilor Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj au oferit un adevărat recital de colinde, oferind o imagine vie a viitorului unei Biserici tinere și active. Părintele Ioan Popa împreună cu grupul de colindători din parohia Alămor, protopopiatul Sibiu, a continuat o veche și vrednică de laudă tradiție de a-și colinda ierarhii în fiecare an în ziua ajunului sărbătorii Nașterii Domnului.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.

I Accept

Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, le-a mulțumit tuturor pentru frumoasele interpretări, în numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco – Catolice din România. Episcopul Cristian le-a vorbit despre importanța sărbătorii Întrupării Fiului, iar la sfârșit a oferit colindătorilor care au trecut pragul Curiei câte un mic cadou.

Pr. Diacon Ioan – Ștefan Dumitraș

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba  Iulia și Făgăraș

Articolul Colindători la Curia Arhiepiscopiei Majore apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita