Fără categorie

Seară de rugăciune și pregătire pentru Nașterea Pruncului Isus împreună cu tinerii și credincioșii din Parohia Biertan

Joi, 23 decembrie 2021, ora 16:00, în pragul sărbătorii Nașterii Mântuitorului, credincioșii din Parohia Biertan, s-au unit în rugăciune cu Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Episcopul Cristian s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din Biertan pentru celebrarea Binecuvântării Euharistice, la care au oferit răspunsurile tinerii din parohie.

Rugăciunea Binecuvântării Euharistice a fost concelebrată de Părintele paroh Gecășan Alexandru împreună cu Părintele protopop Nicula Septimiu. La finalul oficiului, tinerii și copiii din Parohia Biertan au interpretat o scenetă de Crăciun, colinde și poezii pentru a vesti și a întâmpina cum se cuvine Nașterea Pruncului Isus.

Preasfinția Sa Cristian a îndemnat în cuvântul de învățătură la rugăciune, la curățirea sufletului și la urmarea exemplului de smerenie a Cuvântului Întrupat. La final, tinerii prezenți au primit câte un cadou de Crăciun, iar Episcopul Cristian le-a transmis binecuvântarea arhierească.

Seminarist Costin Oprean

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Seară de rugăciune și pregătire pentru Nașterea Pruncului Isus împreună cu tinerii și credincioșii din Parohia Biertan apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita