Fără categorie

Seară de pregătire pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului la Câmpia Turzii

Vineri, 17 decembrie 2021, începând cu ora 16:00, credincioșii parohiei Câmpia Turzii din Protopopiatul Arieș s-au unit în rugăciune alături de Preasfinția Sa Cristian la celebrarea rugăciunii Paraclisului Maicii Domnului.

Din încredințarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș s-a aflat în mijlocul comunității parohiei greco–catolice din Câmpia Turzii. Rugăciunea Paraclisului Maicii Domnului a fost concelebrată de Părintele protopop Dan Aurel, de Părintele paroh Teodor Ruță și de alți preoți care s-au unit în rugăciune în biserica cu hramul „Bunavestire”.

Episcopul Cristian a îndemnat la rugăciune, la o atentă curățire a sufletului în perioada Postului Nașterii Domnului și la conștientizarea importanței ajutorului și mijlocirii Născătoarei de Dumnezeu, exemplu de ascultare și de credință pentru fiecare creștin.

La finalul celebrării preoții și credincioșii prezenți au colindat, vestind Nașterea Domnului nostru Isus Cristos.

Părintele paroh Teodor Ruță a mulțumit Preasfinției Sale, autorităților locale reprezentate prin Domnul Dorin Nicolae Lojigan, Primarul Municipiului Câmpia Turzii, precum și credincioșilor prezenți pentru comuniunea în rugăciune, precizând că această seară de rugăciune și de pregătire pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului a oferit o pregustare a Praznicului Întrupării Mântuitorului.

 

Pr. Diacon Ioan – Ștefan Dumitraș

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba  Iulia și Făgăraș

 

Foto: Adrian Soporan – Ziarul 21

Articolul Seară de pregătire pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului la Câmpia Turzii apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita