Fără categorie

Începerea consultării sinodale în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

După deschiderea fazei arhieparhiale a parcursului sinodal, prin celebrarea Sfintei Liturghii în Catedrala Sfânta Treime din Blaj la data de 17 octombrie 2021, au avut loc în luna noiembrie trei întâlniri ale membrilor Comisiei Sinodale Arhieparhiale în vederea stabilirii unui ghid și a unei metodologii de lucru.

Miercuri, 8 decembrie 2021, Comisia Sinodală Arhieparhială a organizat două ateliere de formare la care au participat Părinții Protopopi și responsabilii structurilor din Arhieparhie, împreună cu Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar, prezent din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Datorită situației pandemice, ambele ateliere s-au desfășurat în modalitate on-line, de la ora 10:00, respectiv de la ora 12:00.

În prima parte a atelierelor de formare a fost expusă reflecția teologică, obiectivele și finalitatea parcursului sinodal. Metodologia și chestiunile practice au constituit a doua parte a întâlnirilor, iar la final a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri pentru a clarifica aspectele prezentate. În urma acestor sesiuni de formare, protopopii și responsabilii structurilor vor organiza consultări ale diferitelor comunități în perioada 10 decembrie 2021-10 februarie 2022, elaborând ulterior un rezumat în urma acestor consultări.

 

 

Comisia Sinodală Arhieparhială

Articolul Începerea consultării sinodale în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita