Fără categorie

Sfântul Nicolae: seară de rugăciune la Cistei

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, pe 6 decembrie 2021, începând cu ora 17:00, Preasfinția Sa Cristian a participat alături de credincioșii parohiei Cistei din Protopopiatul Blaj la celebrarea rugăciunii Paraclisului Maicii Domnului.

Din încredințarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș s-a aflat în mijlocul comunității greco–catolice din Cistei, comuna Mihalț.

Rugăciunea Paraclisului Maicii Domnului a fost concelebrată de Părintele protopop Cristian Rus, împreună cu Părintele paroh Mihai Szilagy, Părintele Ioan Traian Totoian și Părintele Adrian Nicolae Vestemean.

A fost evocată personalitatea Părintelui Maxim Hulea, preot în Cistei și secretar al lui Avram Iancu, precum și a Mons. Pamfil Carnațiu, originar din Cistei, care a ales calea exilului pentru a nu renunța la credința sa. Cei doi vrednici înaintași sunt exemple și modele de trăire autentică, slujind Biserica Greco – Catolică indiferent de circumstanțele sau greutățile vremurilor.

La finalul celebrării toți cei prezenți s-au unit în cântul colindelor pentru a vesti Sărbătoarea Nașterii Domnului, marele dar pe care Dumnezeu l-a făcut omenirii.



Seara de rugăciune s-a încheiat cu cuvântul de mulțumire al Părintelui paroh Mihai Szilagy adresat Preasfinției Sale Cristian, preoților, autorităților și credincioșilor care au trăit un moment memorabil de comuniune în rugăciune.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Sfântul Nicolae: seară de rugăciune la Cistei apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita