Fără categorie

Sfânta Liturghie arhierească în Biserica Sfânta Ursula din Sibiu

În Duminica a XXVII-a după Rusalii (a Vindecării femeii gărbove), 5 decembrie 2021, din încredințarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a vizitat comunitatea parohiei Sf. Ursula din Sibiu.

Această vizită a avut loc cu ocazia simpozionului aniversar „Sibiu – 830 de ani de atestare documentară. Sibiul în documente pontificale” care a avut loc sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 16:00, la Biblioteca Județeană Astra din Sibiu.

La masa sfântului altar alături de Preasfinția Sa Cristian au concelebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Mons. Mario Codamo, Consilier al Nunţiaturii Apostolice la București, Pr. Paroh Nicolae Popa, Pr. Vice-Paroh Dan Domșa, Pr. Cristian Barta, Pr. Liviu Ursu, Pr. Călin Achim și Pr. Marius Bebeșelea.

În cadrul cuvântului de învățătură Episcopul Auxiliar a evocat memoria Părintelui Pompei Onofrei, „Vicarul de fier” al Bisericii Greco-Catolice, care deși a suferit persecuția comunistă nu s-a lepădat de credința sa, oferind un exemplu de trăire și dăruire.

La finalul celebrării, Părintele Protopop a mulțumit tuturor pentru prezența și comuniunea în rugăciune cu ocazia simpozionului prin care s-au aniversat cei 830 de ani de atestare documentară ai Sibiului, precum și de fructuoasa întâlnire ecumenică desfășurată în anul 2007, atunci când orașul Sibiu a purtat titulatura de capitala europeană a culturii.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Articolul Sfânta Liturghie arhierească în Biserica Sfânta Ursula din Sibiu apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita