Fără categorie

Vizita Pastorală a Preasfinției Sale Cristian la Teiuș

 

În Duminica a douăzeci și șasea după Rusalii, 21 noiembrie 2021, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din Teiuș, Protopopiatul Aiud.

Vizita Episcopului Cristian în orașul Fericitului episcop martir Ioan Bălan a avut loc din încredințarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, cu ocazia hramului bisericii, Sărbătoarea Intrării în Templu a Maicii Domnului.

La masa sfântului altar alături de Preasfinția Sa Cristian au concelebrat Părintele protopop Florin Gheorghiu, Părintele paroh Paul Turcu, Părintele Călin Tuluș, Părintele Adrian Ciontea, Părintele Ioan Hoca și Părintele Paul Tudor Turcu.

Aflându-ne în perioada Postului Nașterii Domnului, îndemnul Episcopului Cristian a fost de a conștientiza importanța ajutorului și mijlocirii Născătoarei de Dumnezeu, exemplu de ascultare și de credință, care a fost urmat până la vărsarea sângelui de Fericitul Episcop Ioan Bălan, fiu al Teiușului, în timpul persecuției comuniste.



Episcopul auxiliar a oferit Părintelui Paul Turcu, din partea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, o diplomă de aleasă cinstire, ca semn al gratitudinii și al prețuirii Bisericii pentru îndeplinirea cu multă râvnă a misiunii pe care a desfășurat-o ca Protopop și Vicar Administrativ, împreună cu un potir folosit la Sfânta Liturghie celebrată de Sfântul Părinte Papa Francisc pe Câmpia Libertății de la Blaj, pe 2 iunie 2019. Domnului Primar al orașului Teiuș, Dr. Mirel Vasile Hălălai, i-a fost oferită din partea Preafericirii Sale Cardinal Lucian o icoană a Acoperământului Maicii Domnului cu cei Șapte Fericiți Episcopi Martiri.

La finalul celebrării, Părintele paroh a mulțumit tuturor pentru prezența și comuniunea în rugăciune, amintind că această zi solemnă a fost trăită în parohie ca o sărbatoare a bucuriei și a plinătății Bisericii.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba – Iulia și Făgăraș

Articolul Vizita Pastorală a Preasfinției Sale Cristian la Teiuș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita