Fără categorie

COMUNICAT: Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

COMUNICAT

Sesiunea ordinară de toamnă a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

Blaj, 29 octombrie 2021

 

Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, s-au reunit în sesiune sinodală de toamnă în data de 29 octombrie 2021, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan. Datorită situației sanitare, lucrările s-au desfășurat în modalitate on-line.

În centrul discuțiilor s-a aflat tema sinodalității, în vederea pregătirii celei de a XVI-a Adunări Generale Ordinare a Sinodului Episcopilor cu tema „Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare și misiune” și implementarea acestui parcurs în Eparhiile Bisericii Române Unite.

În mod excepțional, datorită suprapunerii cu Sărbătoarea Înălțării Domnului în anul 2022, Sinodul transferă celebrarea Sărbătorii Episcopilor Martiri Greco-Catolici în ziua de duminică, 5 iunie.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată pastorației familiilor, precum și altor teme pastorale, liturgice și canonice.

Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, își exprimă compasiunea pentru cei aflați în suferință datorită pandemiei de coronavirus și transmite tuturor un mesaj de încurajare și de speranță. Urmând exemplul Sfântului Părinte Papa Francisc, Biserica Greco-Catolică își îndeamnă fiii la rugăciune, la vaccinare și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor necesare.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 6-8 iunie 2022 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

 

Notar

Pr. Liviu Ursu

 

Articolul COMUNICAT: Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita