Fără categorie

Numiri de Sincel și Protopopi în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

În conformitate cu prevederile Codului Canoanelor Bisericilor Orientale, cu intrare în vigoare de la 1 septembrie 2021 pentru un mandat de 3 ani, Preafericitul Părinte Lucian Cardinal Mureșan a prevăzut prin decret la următoarele numiri în structura Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș:

Pr. Flavius FLOREA – Sincel pentru chestiunile administrative și Protopop de Brașov; Pr. Cristian RUS – Protopop al Protopopiatului de Blaj; Pr. Florin GHEORGHIU – Protopop al Protopopiatelor de Aiud, Turda și Ocna Mureș; Pr. Radu ROȘU – Protopop al Protopopiatelor de Alba Iulia şi Sebeș; Pr. Liviu NEGREA – Protopop  al Protopopiatului de Făgăraș; Pr. Nicolae POPA – Protopop  donec aliter provideatur al Protopopiatului de Sibiu; Pr. Septimiu NICULA – Protopop al Protopopiatelor de Mediaș şi Dumbrăveni; Pr. Ioan FĂRCAȘ – Protopop al Protopopiatelor de Târgu-Mureș şi Râciu; Pr. Adrian LUNG – Protopop al Protopopiatelor de Reghin, Teaca şi Gheorgheni; Pr. Stelian BARBU – Protopop al Protopopiatului de Târnăveni şi Pr.  Aurel DAN – Protopop al Protopopiatelor de Iernut, Luduș, Sărmașu şi Arieș.

Încredințând Maicii Preacurate și Fericiților Episcopi Martiri misiunea Preoților Arhieparhiei, Preafericitul Lucian imploră binecuvântarea Domnului pentru ca activitatea Părinților Protopopi să fie rodnică în vederea mântuirii sufletelor, a întăririi comuniunii cu Biserica Romei, a fidelității față de tradiția Bisericii Române Unite și a propovăduirii Evangheliei în sânul neamului românesc.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

Articolul Numiri de Sincel și Protopopi în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita