Fără categorie

Adormirea Maicii Domnului: Sărbătoare la Chiheru de Jos

Sunt aproape 300 de ani de când se adună în acest loc numit ,,La Mănăstire” credincioșii din împrejurimi pentru a se ruga și a petrece un timp de comuniune. Pelerinajele au avut loc anual, cu excepția perioadei comuniste când au fost interzise aceste întâlniri și anul trecut din cauza pandemiei.

Și În acest an s-au adunat aproximativ 300 de credincioȘi din Chiheru, Urisiu, Beica, Nadasa, Teleac, Hodac,Petelea, Gurghiu, Tg-Mureș, Reghin și Sovata pentru a participa la procesiunea Calea Crucii, la cele 15 troițe amplasate pe distanța de peste un kilometru, și la Sfânta Liturghie. Crucea în acest an a fost purtată și de doamna deputat Dumitrita Gliga care a contribuit și la buna organizare a evenimentului. Pentru buna desfășurare a evenimentului a fost prezent un echipaj SMURD pentru a acorda asistența medicală în caz de nevoie, Poliție și Jandarmi pentru asigurarea ordinii. Din cauza condițiilor impuse pe perioada de pandemie, ceremonia s-a desfășurat în aer liber, cu implicarea voluntari în ziua precedentă, iar la intrarea în biserică a fost amplasată icoana Maicii Domnului.

Pe toata durata întalnirii Părintele Lupea Gheorghe a fost la dispoziția pelerinilor pentru spovadă, iar lectorul Făgăraș Teodor a ajutat la Sfânta Liturghie. Răspunsurile au fost date de corul de la Hodac împreună cu cei de la Chiheru de Jos. Cuvântul de învățătura ținut de Părintele Fărcaș Zaharie a fost despre perioada actuală de rătăcire și răcire a credinței, depărtarea de Dumnezeu și consecințele acestui fenomen mondial care aduce asupra omenirii nenumarate rele. Părintele a subliniat și Importanța rugăciunii, către Maica Domnului, Isus, îngeri, sfinți, și a legaturii omului cu Cerul precum și consecințele ruperii acestei legături, invazia răului in viața crestinilor din întreaga lume care duce la neînțelegeri, războaie, secetă, foc, furtuni, cutremure și dezastre de neimaginat. Soluția și îndemnul nu este altul decât rugăciunea, căința și întoarcerea la Domnul și la Legile Sale.









La sfarsitul Liturghiei, doamna Carolina Pop a cântat mai multe pricesne de cinstire a Maicii Domnului. Televiziunea locala ArdealTv a fost alături de noi și a pregătit spre difuzare un material legat de acest eveniment.

Iconițele si merindele preparate de Catering Ardeal au fost oferite de parohie pentru masa pelerinilor. Mulțumiri au fost adresate Maicii Domnului și lui Dumnezeu pentru această binecuvântată zi de sărbătoare.

Consemnat pr. Fărcaș Zaharie

Articolul Adormirea Maicii Domnului: Sărbătoare la Chiheru de Jos apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita