Fără categorie

Întâlnirea preoților din Protopopiatul Târnăveni

Vineri, 13 august 2021, a avut loc în Biserica Greco-Catolică „Sfânta Treime” din parohia Cetatea de Baltă întâlnirea preoților din Protopopiatul Târnăveni.

Definirea misiunii și viziunii protopopiatului a fost tema întâlnirii, plecând de la identificarea valorilor pe care le avem și descoperind cum pot fi traduse acestea în practica cotidiană, prin exersarea unor comportamente specifice, menite să creeze competențe concrete preoților și credincioșilor din comunitatea noastră protopopială. Toate acestea au rolul de a alinia acțiunile, planurile pastorale și mesajul transmis cu valorile specifice protopopiatului Târnăveni, care au în centru credința, familia și bunătatea.

Trainingul a fost coordonat de domnul Ciprian Ghișa, profesor la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, director și Exam Officer la Transylvania College din Cluj-Napoca.

Lucrările și concluziile acestora, au fost binecuvântate de prezența și aprecierea Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhie noastre.

A fost o experiență dinamică și creativă datorată, pe de o parte, atitudinii deschise și proactive a preoților, iar pe de altă parte inițiativei Părintelui protopop Sorin Ivan care a asigurat și cadrului logistic pentru un astfel de workshop.

Tuturor recunoștință și succes în procesul de implementare în activitatea pastorală.

Pr. Zaharie Pintea

 

 

Articolul Întâlnirea preoților din Protopopiatul Târnăveni apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita