Fără categorie

Sfințirea locului și a pietrei de temelie pentru noua Biserică Greco-Catolică din Unirea (AB)

În Duminica Rusaliilor, 20 iunie 2021, în localitatea Unirea, protopopiatul Ocna-Mureș, județul Alba, a fost sfințit locul și piatra de temelie a noii biserici greco-catolice cu hramul Preasfânta Treime, iar ca hram secundar Fericiții Episcopi Martiri.

Ceremonia sfințirii a fost precedată de Sfânta Liturghie Arhierească celebrată în aer liber pe suprafața fundației viitorului lăcaș de cult.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, celebrarea a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. La masa sfântului altar au concelebrat părintele Protopop Paul Turcu,  părintele paroh Alexandru Lepădatu, împreună cu un sobor de preoți sosiți din parohiile și protopopiatele învecinate. Răspunsurile au fost oferite de corul Parohiei Teiuș.

La acest frumos eveniment au participat credincioșii parohiei și mulți alți invitați. De remarcat a fost și prezența autorităților locale și județene care de-a lungul timpului și-au arătat atenția și generozitatea față de misiunea parohiei greco-catolice Unirea.

Pentru Preasfinția Sa Cristian a fost prima sfințire a unei pietre de temelie pe care o oficiază în calitate de Episcop, fiind totodată și prima vizită a unui Episcop greco-catolic pe teritoriul parohiei Unirea după anul 1948.

La finalul celebrărilor, părintele paroh a prezentat mulțumiri tuturor celor ce prin rugăciune și faptă au ajutat, ajută și vor ajuta spre plinirea planului lui Dumnezeu în vederea construcției bisericii de la Unirea, amintind despre nevoia de a consacra mai întâi trupurile și sufletele noastre ca și sanctuare ale Domnului prin rugăciune, cuget și fapte bune.

Mulțumim bunului Dumnezeu care bine a voit așa și ne încredințăm mijlocirii Preacuratei Fecioare Maria, a Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici Români și a tuturor Sfinților spre plinirea voinței Sale.

Pr. Alexandru Lepădatu

.fusion-button.button-1 {border-radius:2px;}Galerie de imagini

Sursa: e-communio.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Sfințirea locului și a pietrei de temelie pentru noua Biserică Greco-Catolică din Unirea (AB) apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita