Fără categorie

Euharistie – identitate și comuniune

Zi de formare permanentă pentru surorile din toate comunitățile Congregației Maicii Domnului

Astăzi, 5 iunie 2021, Pr. Mihai Vătămănelu OFM Conv. – Vicar general al Eparhiei de Oradea, a răspuns invitației de a susține două meditații plecând de la două fragmente evanghelice.

Prima meditație ne-a ajutat să aprofundăm parcursul paradigmatic al celor doi discipoli de la Emaus, drumul de îndepărtare/fugă de la Ierusalim, starea lor, apropierea lui Isus de ei, lectura evenimentelor prin Cuvântul Scripturii, insistența discipolilor ca Isus să rămână cu ei odată ajunși la Emaus și revelarea lui Isus la frângerea pâinii, urmată de re-găsirea prezenței lui Isus în inimile lor arzând și drumul de întoarcere de la Emaus spre Ierusalim dând mărturie despre întâlnirea personală cu Cristos înviat. (Lc 24,13-35)

A doua meditație a fost o lectură în cheie biblică a importanței Euharistiei pentru a ne cunoaște pe noi înșine în adevăr, pentru a aprofunda propria identitate și misiune în conformitate cu voința lui Dumnezeu, legătura strict necesară dintre Euharistie – iubire – unire cu Dumnezeu – comuniune cu aproapele, luând ca „suport” biblic fragmentul relatării întâlnirii lui Isus înviat cu discipolii pe malul mării Tiberiadei. (In 21,1-23)

Inimile ne sunt pline de recunoștință pentru că am primit astăzi o „hrană” spirituală foarte consistentă, foarte concretă și pe care o putem lua spre reflecția personală pentru mult timp de aici încolo. Părintele Mihai s-a făcut instrumentul Cuvântului lui Dumnezeu, ajutându-ne ca încă odată să ne evanghelizăm propria viață de consacrare. Dânsul este profund legat de Cuvântul Sfintei Scripturi, al Evangheliei în mod special și a primit de la Dumnezeu darul de a-i face pe cei cărora le vorbește, să se îndrăgostească de Cuvântul lui Dumnezeu.

Atașăm câteva fotografii din anul 2020 când Pr. Mihai a putut veni în mijlocul nostru pentru o zi de reculegere. Prezentarea meditațiilor de astăzi a avut loc pe platforma ZOOM.

Ziua de formare a continuat după amiaza cu împărtășirea în grup tot pe ZOOM a reflecțiilor surorilor. Programul se încheie cu rugăciunea Vecerniei și Acatistul Maicii Domnului.

Prin toate acestea și pentru tot ceea ce am primit în această zi, să fie preamărit și lăudat bunul Dumnezeu!

Sr. Letiția CMD


Știre preluată de pe egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Euharistie – identitate și comuniune apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita