Fără categorie

Pelerinajul de primăvară Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj)

Astăzi, 30 mai 2021, în Duminica a V-a după Paști, a avut loc pelerinajul de primăvară la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

Cu respectarea restricțiilor impuse de perioada de pandemie, credincioșii au venit și în acest an pentru a o cinsti pe Maica Sfântă, Fecioara Săracilor și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul său.

La ora 10.30 a început Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de către Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Alături de Preasfinția Sa au concelebrat alți patru preoți.

În cuvântul de învățătură, după ce a transmis binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinalul Lucian, Preasfinția Sa Cristian, referindu-se la Evanghelia Duminicii, a creionat figura femeii samarinence, cea care primește apa vie a credinței de la Mântuitorul Isus Cristos. De asemenea, Episcopul le-a vorbit celor prezenți despre importanța Sanctuarului de la Cărbunari, despre figura Fecioarei Maria, despre iubirea ei față de noi și despre și despre bucuria pe care o avem atunci când Maica Sfântă este cu noi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Petru Dumitru, Rectorul Sanctuarului, a adus un cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale, preoților concelebranți, persoanelor consacrate și credincioșilor, iar apoi au fost rostite rugăciunile cerute pentru primirea indulgenței plenare.

Biroul Arhieparhial de Presă

.fusion-button.button-3 {border-radius:2px;}Galerie de imagini

.fusion-body .fusion-builder-column-5{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-5 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-5{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-5 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-5{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-5 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Pelerinajul de primăvară Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj) apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita