Fără categorie

Voluntarii clovni în curtea Episcopiei de Oradea

Duminică, 23 mai 2021, începând cu ora 13:00 Episcopia Greco-Catolică de Oradea în colaborarea cu Asociația Caritas Eparhial, prin departamentul de voluntari, a organizat în curtea Episcopiei o întâlnire a copiilor cu clovnii voluntari.

”Ne-am propus sa aducem zâmbete pe fețele copiilor, în acest spațiu primitor unde suntem acasă. I-am așteptat pe copiii de la Litughia copiilor, apoi, împreună cu ceilalți  care ne așteptau nerăbdători afară, am creat o atmosferă de bucurie, armonie și mult joc. Încă de la început au fost în jur de 60 de copii” ne-a mărturisit inițiatorul evenimentului, Eugen Ivuț, secretar episcopal.

Ce înseamnă să fii voluntar? ”Să participi la activități din proprie inițiativă, să oferi din timpul tău celorlalți. Un voluntar clovn oferă zâmbete, bună dispoziție, se simte în largul lui și împărtășește toate acestea cu ceilalți . Din cauza pandemiei, activitățile cu voluntarii au fost sistate. În mod normal ei își desfășoară activitatea la Spitalul pentru copii, Centrele de zi pentru copii, alte evenimente ” a declarat Patricia Pele, coordonatorul Departamentului Voluntari din cadrul Asociației Caritas Eparhial Oradea.

Pe durata celor 4 ore, copiii au beneficiat de prezența clovnilor, de baloane, de jocuri. Culoare, soare și veselie a fost marca întâlnirii care se dorește a fi repetată. Timizi, îndrăzneți, jucăuși sau reticenți, copiii s-au lăsat antrenați în diferite activități și nu se mai lăsau duși acasă.

În acest spațiu armonios, renăscut, străjuit de Catedrala Greco-Catolică, de Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu și Episcopia Greco-Catolică, surprizele nu se vor opri. Le dorim succes și participanți entuziaști!

Rodica Indig-consilier cultural

Preluare de pe egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Voluntarii clovni în curtea Episcopiei de Oradea apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita