Fără categorie

Prima numire a noului Episcop de Cluj-Gherla – Pr. Dumitru Marius Cerghizan a fost numit Vicar general

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, prin Decretul nr. 872 / 24.04.2021, l-a numit pe Pr. Dumitru Marius Cerghizan în funcțiunea de Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Numirea făcută de către Ierarhul Eparhiei de Cluj-Gherla reprezintă un semn de continuitate, prin alegerea „de-a dreapta sa” a preotului care a împlinit această misiune și lângă Preasfinția Sa Florentin, și apoi, după mutarea sa la Cer, a asigurat administrarea Eparhiei de Cluj-Gherla.

Fie ca harul Sfântului Spirit, prin mijlocirea Sfântului Iosif, Patronul Eparhiei de Cluj-Gherla și al Bisericii Universale, să-l întărească și să-l călăuzească pe noul Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla în împlinirea slujirii ce i-a fost încredințată, spre folosul Sfintei Biserici, preamărirea lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor.

Pr. Dumitru Marius Cerghizan – date biografice

Pr. Dumitru Marius Cerghizan s-a născut la 8 septembrie 1976, în localitatea Bistriţa. A fost hirotonit preot la 21 noiembrie 2006, în Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, de către PS Florentin Crihălmeanu.

A absolvit Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. A urmat, tot la Cluj-Napoca, Institutul Teologic Greco-Catolic „Sf. Ioan Evanghelistul”. A continuat studiile la Roma, unde a obținut licența în teologie la Universitatea Pontificală „Urbaniana” și un masterat în doctrina socială a Bisericii la Universitatea Pontificală „Lateran”.

Este capelan al comunității „Bunavestire” a Congregației Surorilor Maicii Domnului, iar în trecut a fost administrator parohial în parohiile Corpadea și Petea.

În anul 2006, Preasfinția Sa Florentin i-a încredințat misiunea de secretar eparhial, iar în 2014 a fost numit consilier pastoral. Începând cu anul 2017 a îndeplinit cu dăruire misiunea de vicar cu preoții.

În 22 iunie 2020 i-a fost încredințată misiunea de Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla, pe care a îndeplinit-o cu credință, contribuind, alături de Episcopul eparhial, la bunul mers al vieții eparhiei.

După mutarea din această viață a Ierarhului de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prin hotărârea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, din 19 ianuarie 2021 a fost numit Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, misiune pe care a îndeplinit-o cu vrednicie până la 24 aprilie 2021, data înscăunării noului Episcop Eparhial, Preasfinția Sa Claudiu.

Biroul de presă

.fusion-body .fusion-builder-column-4{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-4 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-4{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-4 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-4{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-4 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-5{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Prima numire a noului Episcop de Cluj-Gherla – Pr. Dumitru Marius Cerghizan a fost numit Vicar general apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita