Fără categorie

Seară de rugăciune la Lugoj în memoria Preasfinţitului Florentin Crihălmeanu

Programul liturgic de la catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj din seara zilei de 20 ianuarie a fost săvârşit în memoria Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, trecut în Casa Tatălui Ceresc la 12 ianuarie 2021.

Primul punct al programului a fost rugăciunea Sfântului Rozar, condus de Surorile Baziliene.

A urmat Sfânta Liturghie arhierească pontificată de Preasfinţitul Ioan Călin Bot, Episcop auxiliar de Lugoj. Au concelebrat: Părintele Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei, ipodiaconii, Cristian Neagoie și Raimondo-Mario Rupp. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup restrâns al Corului catedralei, dirijat de dna prof. Olimpia Drăgan.

După rostirea Rugăciunii pentru Unitatea Creștinilor de către pr. Ioan Pop, a urmat rânduiala parastasului. La parastas alături de PS Ioan și pr. Ioan Pop a fost și Părintele Teodor Baba, Consilier Eparhial şi Protopop de Lugoj.

La sfârșit, PS Ioan a adresat un gând credincioșilor legat de viața și personalitatea distinsului ierarh Florentin.

Moartea Preasfinţitului Florentin”, a spus PS Ioan „a fost asemenea unui seism pentru Eparhia de Cluj şi pentru Biserica Greco-Catolică din România. Funeraliile dânsului au fost trăite ca o Sâmbătă Mare. A fost un om de credință, un om de rugăciune, un om pregătit teologic, extrem de muncitor, pasionat de munte printre altele, dăruit total Bisericii pentru care s-a stors în dăruire.

Aşa cum au fost şi funeraliile sale, impecabil pregătite, rămâne în istoria Bisericii Române Unită cu Roma, ca un ierarh care a scris o pagină de muncă, de realizări, şi o pagină glorioasă pentru Biserică.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a spus în încheiere Preasfinţia Sa.

Ultima vizită a Preasfinţitului Florentin în Eparhia de Lugoj a fost la 28 iunie 2020 cu ocazia inaugurării misiunii episcopale a Preasfinţiei Sale Ioan Călin ca Episcop auxiliar de Lugoj zi în care s-a celebrat o Sfântă Liturghie Solemnă în catedrala Lugojului.

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Seară de rugăciune la Lugoj în memoria Preasfinţitului Florentin Crihălmeanu apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita