Fără categorie

Începutul Evangheliei în sufletele noastre – Predica Preasfinției Sale Claudiu

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, 3 ianuarie 2021, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, celebrată de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a fost transmisă în intervalul orar 08.45-10.00 de TVR3 și online de Radio Blaj TV.

Preasfinția Sa Claudiu a început cuvântul de învățătură adresând mulțumiri. Mulțumiri tuturor celor care participă în orice mod la Sfânta Liturghie, indiferent de confesiune. Cu toate impedimentele contextului pandemic, împreună, am fost o familie a lui Dumnezeu, dincolo de spațiu și de timp. O mulțumire călduroasă a fost adresată Televiziunii Române, care prin transmisiunile care depășesc latura fizică a adus mai aproape persoanele aflate în imposibilitatea de intra în lăcașurile de cult.

De multe ori, spunem că a mai trecut un an. Însă, de fapt, pentru un creștin, anul nu este un timp care trece, ci un timp care se împlinește. Viața noastră nu este o sumă de minute care trec, ci o împlinire. An de an. Dumnezeu ne vorbește și are un plan cu fiecare dintre noi și cu toți împreună. Suntem asemeni unui mozaic. Fiecare dintre noi, dă armonie și culoare întregului.

La acest început de an nou, să reîncepem viața noastră așa cum Tatăl ne învață. Să lăsăm deoparte tot ceea ce ne ține departe de Domnul și să răspundem prompt invitației de a renaște. Invitația prin excelență este prezentă în textul Evangheliei de astăzi. În Isus, prin Evanghelia Sa, avem un nou început și totul renaște. Începutul Vestirii celei Bune este cel prezentat de Evanghelistul Marcu: Isus a venit pentru a împăca omul cu Dumnezeu. Legea ne spune ce trebuie să facem noi pentru Dumnezeu. Evanghelia în schimb ne vestește bucuria iubirii lui Dumnezeu și ne spune câte face Domnul pentru fiecare dintre noi.

Putem vorbi despre începutul Evangheliei, de acel principio,  doar dacă începutul Evangheliei își are locul în sufletul nostru. Cu libertate deplină, asemenea Maicii Sfinte, să permitem Cuvântului să creeze viață în noi, devenind astfel noi înșine Începutul Evangheliei lui Isus Cristos.

Citind, ascultând și meditând Cuvântul lui Dumnezeu, putem să descoperim un Tată iubitor, nu legi, nu porunci, nu precepte. Fiecăruia dintre noi, Dumnezeu ne dă ocazia unui nou început. Să fie, așadar, acest început de an, un început de urmare adevărată a căii lui Dumnezeu, prin Isus Cristos, pe urmele lui, ocrotiți de Maica Sfântă și însoțiți mereu de îngerii cerești cu aripi, sau de îngerii fără aripi: cei din jurul nostru.

Biroul Arhieparhial de Presă

.fusion-body .fusion-builder-column-4{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-4 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-4{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-4 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-4{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-4 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-5{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Începutul Evangheliei în sufletele noastre – Predica Preasfinției Sale Claudiu apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita