Fără categorie

PS Cristian: „Lucrurile materiale pe care le agonisim de-a lungul vieții sunt prieteni falși”

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, a Bogatului care i-a rodit țarina, 22 noiembrie 2020, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala Blajului a fost celebrată începând cu ora 08:45 de către Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, fiind transmisă în direct de TVR3 și online pe canalul Youtube Radio Blaj TV.

Preasfinția Sa Cristian a evidențiat că toate averile și toate lucrurile materiale pe care le agonisim de-a lungul vieții sunt prieteni falși, fiindcă pe de o parte ne promit, iar apoi nu se țin de cuvânt. Omul este în trecere pe acest pământ, pământ care este dar de la Dumnezeu, și este dator să facă fapte bune. De acest timp care ne este oferit aici depinde eternitatea noastră.

Parabola de astăzi, a omului bogat căruia i-a rodit țarina, ne face să conștientizăm trecerea noastră rapidă pe acest pământ și evidențiază efemeritatea acestei lumi. Prin îngrijorarea bogatului vedem nebunia omului legat de bunurile pământești, fără să aibă perspectiva veșniciei cu Dumnezeu.

Episcopul a subliniat faptul că Dumnezeu nu îngăduie să acumulăm acele lucruri care ne-ar putea periclita mântuirea. Totodată, trebuie să fim atenți la cum folosim bunurile pe care El ni le dăruiește: le vedem ca pe un scop în sine, sau ne folosim de ele pentru a-i sluji pe nevoiași și a ne apropia de Domnul.

Sărac este acela care adună bunuri ignorând prezența lui Dumnezeu, în schimb bogat este cel care își pune avuțiile sale, multe sau puține, în slujba celorlalți.

Adevărata bogăție, a încheiat Episcopul Auxiliar, nu poate fi adunată în hambare, nu poate fi cuantificată, fiindcă se află în interiorul fiecăruia dintre noi și se manifestă ori de câte ori alegem să facem binele.

Biroul Arhieparhial de Presă

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul PS Cristian: „Lucrurile materiale pe care le agonisim de-a lungul vieții sunt prieteni falși” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita