Fără categorie

PS Claudiu: „Ori de câte ori intrăm într-o biserică, ne atingem de haina lui Cristos”

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, 8 noiembrie 2020, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj au fost celebrate două Sfinte Liturghii. Prima dintre acestea a fost celebrată începând cu ora 08:45 de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind transmisă în direct de TVR3 și online pe canalul Youtube Radio Blaj TV, iar cea de-a doua a fost celebrată începând cu ora 10:00 de către Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, fiind transmisă în direct de Maria TV și online de Radio Blaj TV.

Preasfinția Sa Claudiu a evidențiat importanța de a fi creștin, și de a conștientiza tot binele pe care ni l-a făcut Mântuitorul. Un alt aspect important este disponibilitatea de a mărturisi, în modul nostru propriu, acest bine care a fost revărsat peste noi. Această mărturisire este importantă, deoarece poate inspira alte suflete să se apropie cu credință și să atingă “haina” lui Isus.

Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să revenim la adevărata noastră identitate. Ori de câte ori intrăm într-o biserică, ne atingem de haina lui Cristos, iar Isus se atinge de noi prin Sfintele Sacramente. Preasfinția Sa ne-a îndemnat să nu lăsăm ca praful să atingă această haină, care este identitatea noastră de creștini și să fim atenți să ne apropiem de Cristos ori de câte ori simțim că viața se scurge din noi prin păcat.

Episcopul Curiei a amintit că astăzi îi sărbătorim pe Sfinții Arhanghel Mihail și Gavriil, împreună cu toate Puterile Cerești. Așadar, să ne amintim că numele simbolizează misiunea. Astfel, Mihail înseamnă „cine este ca Dumnezeu” și de aceea acest Arhanghel este cel care zdrobește capul șarpelui, căci cel Rău era simbolizat de șarpele care spune „eu sunt Dumnezeu”.

Îndemnul final al Presfinției Sale a fost de a nu lăsa păcatul să stăpânească în viața noastră, ci să ne atingem cu credință, prin Biserică, de Isus Cristos, căci aceasta este calea spre vindecare și mântuire.

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul PS Claudiu: „Ori de câte ori intrăm într-o biserică, ne atingem de haina lui Cristos” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita