Fără categorie

Brașov: Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor

„Ne-au arătat o bunăvoință neobișnuită ” (cf. Fap 28, 2) este citatul care a condus tema Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor: ospitalitatea. Și anul acesta Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din Brașov a participat cu bucurie și deschidere. Opt seri la rând, credincioșii creștini din Brașov s-au întâlnit în biserici de confesiuni diferite unde preoții confesiunilor istorice au celebrat împreună slujbele ecumenice.

La fiecare dintre acestea, toate confesiunile participante au avut fie momente de lectura din Sfânta Scriptură, fie momente de rugăciune sau predică și la sfârșit toți preoții prezenți au dat o binecuvântare comună. Unul dintre momentele esențiale de mare încărcătură spirituală și unitate frățească a fost rostirea în trei limbi (română, maghiară și germană) a rugăciunii domnești Tatăl Nostru, la care toți participanții s-au ținut de mână.

(GALERIE FOTO/VIDEO)

Sâmbătă 25 ianuarie 2020, în ultima zi din săptămâna pentru Unitatea Creștinilor, Biserica Greco-Catolică “SFÂNTUL PETRU” din Brașov, a fost locul în care reprezentanții celor 6 culte participante s-au rugat împreună cu sute de credincioși,  acompaniați de corala CATOLICA condusă de domnul Gorbonov, care a creat o “atmosfera” caldă de rugăciune pentru împăcare si unitate.

Flavia Florea

Articolul Brașov: Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita