Fără categorie

Întâlnirea ambasadorului României cu responsabilii cultelor creștine care păstoresc comunitatea românească din Italia

La 18 decembrie 2019, a avut loc, la sediul misiunii române din Roma, întâlnirea de sfârșit de an a ambasadorului României cu responsabilii cultelor creștine care păstoresc comunitatea românească din Peninsulă.

Au participat: Pr. Cristian Dumitru Crișan, Vizitator apostolic pentru credincioșii greco-catolici din Europa Occidentală, PS Atanasie de Bogdania, Arhiereu Vicar – Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Pr. Marian Iulian Șchiopu, reprezentant al Bisericii Romano Catolice, Pastor Dănuț Iacob, responsabilul Cultului Creștin Penticostal, președintele Comunității Penticostale Române, Pastor Benone Corneliu Lupu, responsabil – coordonator al Cultului Adventist de Ziua a Șaptea.

În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul relațiilor Ambasadei cu comunitățile creștine românești din Italia – fundamentale în contextul evoluției diasporei noastre – în care vectorul comunicării și cooperarea la toate nivelele joacă un rol esențial. Importanța bisericilor creștine în menținerea unității și identității naționale a românilor din Peninsulă, problemele acestora – inclusiv în eventualitatea întoarcerii în țară – și necesitatea unui dialog continuu cu structurile diplomatice pentru rezolvarea lor au constituit, de asemenea, subiecte abordate în cadrul discuțiilor. La propunerea ambasadorului George Gabriel Bologan, în 2020 va fi organizată, sub egida Ambasadei, Ziua de post și rugăciune pentru poporul român, la care să participe toți membrii comunităților românești, indiferent de confesiune. Pentru prima dată în istorie, românii din Italia vor avea prilejul să dedice, din punct de vedere spiritual, o zi din viața lor unității poporului nostru.

În partea finală a reuniunii, ambasadorul George Gabriel Bologan a mulțumit celor prezenți pentru participare, apreciind activitatea bisericilor creștine românești din Italia atât în ceea ce privește evoluția dialogului inter-religios peninsular – un exemplu de urmat – cât și preocuparea constantă pentru susținerea, morală și materială, a românilor din comunitate.

Articolul Întâlnirea ambasadorului României cu responsabilii cultelor creștine care păstoresc comunitatea românească din Italia apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita