Fără categorie

Sărbătoare în Parohia Greco-Catolică Română din Paris

Glasuri de copii care au vestit Nașterea Domnului prin colind au răsunat și în Parohia Sfântul Gheorghe din Paris. Cu vocile lor calde și pline de viață, copiii au încercat să ne transmită bucuria sărbătorilor și misterul care îl poartă în sine: ”Astăzi s-a născut Cristos, Mesia chip luminos”.

După ce sâmbătă 14 decembrie 2019 au colindat la Ambasada României în Franța precum și „bătrânul” și celebrul Turn Eiffel, copiii s-au îndreptat spre parohia pariziană Saint Louis d’Antin unde au intonat colindele tradiționale românești.

Duminică 15 decembrie 2019, atmosfera a fost cu totul de sărbătoare, prin participarea numeroasă la Sfânta Liturghie care a fost punctul central al sărbătorii. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele paroh Cristian Crișan. Mai multe grupuri de bărbați ne-au încântat cu frumoasele colinde tradiționale învățate de la moșii și strămoșii lor.

Am avut bucuria să-l avem în mijlocul nostru pe Părintele Jean Marie Humeau din partea Ordinariatului pentru catolicii orientali din Franța. După încheierea Sfintei Liturghii, copiii care se pregătesc pentru Prima Împărtășanie Solemnă au pregătit un frumos program de Crăciun, care a început cu o procesiune până în fața Sfântului Altar unde s-a desfășurat sceneta Nașterii Domnului, având toate personajele biblice reprezentate; copiii au fost conștiincios pregătiți de către Flaviu și Adina Turbui.

Bineînțeles din acest moment de sărbătoarea nu putea să lipsească Moș Crăciun, care a ascultat cu atenție cele prezentate, declarându-se mulțumit, având în cele din urmă daruri pentru toți copiii prezenți.

În acest răstimp binecuvântat de pregătire pentru întâmpinarea Pruncului Isus răsună în inimile noastre urarea pe care copii ne-au făcut-o la sfârșit:

Astăzi noi v-am colindat,
Sfaturi bune v-am lăsat,
Mulţumim c-ati ascultat.
Iar de-o fi să daţi de greu,
Amintiţi-vă mereu,
Că există Dumnezeu.

.fusion-button.button-2 {border-radius:2px;}Vizualizare galerie foto

Pr. Mihai Marina

Articolul Sărbătoare în Parohia Greco-Catolică Română din Paris apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita