Fără categorie

Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor (23-25 octombrie 2019)

Sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, se va desfășura la Blaj în intervalul 23-25 octombrie 2019 sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Pe lângă evaluarea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România  și a beatificării celor șapte episcopi martiri greco-catolici, Sinodul va aborda diferite teme de actualitate din viața Bisericii, un raport al Vizitatorului Apostolic ca urmare a vizitelor efectuate în 58 de comunități din diaspora europeană (Austria, Anglia, Belgia, Franța, Germania, Italia și Spania), precum și tematici de ordin pastoral, administrativ și liturgic.

Totodată, joi 24 octombrie 2019 episcopii sinodali vor participa în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sf. Treime” din Blaj, la o manifestare spirituală și culturală dedicată cinstirii memoriei mărturisitorilor credinței.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Pr. Cristian Crișan

Notarul Sinodului

Articolul Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita