Fără categorie

Întâlnirea Episcopilor Catolici Orientali din Europa

A 22-a Întâlnire a Episcopilor Catolici Orientali din Europa, Roma, 11-14 septembrie 2019

În perioada 11-14 septembrie 2019 se desfășoară la Roma întâlnirea anuală a Episcopilor Catolici Orientali din Europa, având ca temă: Misiunea Ecumenică a Bisericilor Catolice Orientale din Europa în contextul actual.

Întâlnirea, patronată de Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE), se desfășoară la Colegiul Pontifical Sfântui Iozafat din Roma, dorindu-se a fi și un timp de reflecție asupra diferitelor aspecte ale vieții Bisericilor Catolice Orientale din Europa în prezent.

Lucrările au început în seara zilei de 11 septembrie, continuând joi, 12 septembrie, cu intervenția Cardinalul Angelo Bagnasco, Arhiepiscop de Genova, Președintele CCEE. Au mai avut intervenții: Preafericirea Sa Sviatoslav Șevciuk, Arhiepiscop Major de Kiev-Halici (Ucraina), întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Cardinalul Kurt Koch, Președintele Consiliului Pontifical pentru promovarea Unității Creștinilor și Eminența Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale. În după-masa acestei zile, episcopii preznți se vor întâlni cu Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, iar seara vor participa la slujba vecerniei în Bazilica Sfânta Sofia.

Din România, la această întâlnire sunt prezenți următorii episcopi: PS Virgil Bercea, Episcopul Eparhiei de Oradea, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, PS Vasile Bizău, Episcopul Eparhiei de Maramureș și PS Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore

Sâmbătă, 14 septembrie, episcopii prezenți vor fi primiți în audiență de Sfântul Părinte Papa Francisc.


ACC

(Sursa foto: Diacon Marius Cîmpean)

Știre preluată de pe e-communio.ro

Articolul Întâlnirea Episcopilor Catolici Orientali din Europa apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita