Fără categorie

Bun-rămas, Părinte Vasile Felecan

A plecat la casa Tatălui Ceresc, la vârsta de 84 de ani de viaţă şi 28 de ani de preoţie, Părintele Vasile Felecan din Cluj-Napoca.

Pr. Călin Bot, vicar general, a transmis preoţilor şi credincioşilor care l-au cunoscut să se roage pentru sufletul părintelui Vasile şi, cine doreşte şi are posibilitatea, să participe la ceremoniile de bun-rămas, anunţând faptul că „trupul neînsuflețit va fi adus în Catedrala Schimbarea la Față, joi 12 septembrie începând cu orele 8:00. La orele 9:00 va fi celebrată Sfânta Liturghie şi apoi slujba înmormântării, începând cu orele 10:30”.

Pr. vicar a adăugat: „Din partea Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu şi a conducerii Episcopiei de Cluj-Gherla transmitem condoleanțe familiei îndoliate. Fie ca Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace dăruindu-i cuvenita răsplată slujirii preoțești!”.

Pr. Vasile Felecan s-a născut la 22 martie 1936, în localitatea Rusul de Jos, jud. Cluj. În 11 mai 1962 s-a căsătorit cu Maria, familia fiindu-le binecuvântată cu doi copii.

A fost hirotonit preot la 14 aprilie 1991 (în Duminica Tomii), prin mâinile Arhiepiscopului George Guțiu, în prezența Cardinalului Alexandru Todea, în Piața Libertății din Cluj-Napoca unde se celebrau Sfintele Liturghii în aer liber. A fost ridicat la treapta preoției împreună cu pr. Andreica Ioan, pr. Buculei Gavril şi cu regretaţii preoţi: pr. Romulus Silaghi, pr. Popa Iosif și pr. Petru Rebreanu. Sunt între cei dintâi preoți care, împreună cu profesorii și formatorii lor (din generaţia celor ce au păstrat flacăra credinţei aprinsă în clandestinitate), au readus la lumină, prin dăruire și credință, Biserica Greco-Catolică.

A păstorit comunităţile greco-catolice din Valea Ierii şi Muntele Băişorii, iar, în ultimii ani, ca preot pensionar, a fost mereu disponibil acolo unde era nevoie să ajute: la celebrări, spovezi sau îndrumare spirituală.

Avea o devoţiune puternică pentru Preasfânta Fecioară Maria, se ruga zilnic Rozariul şi-l recomanda tuturor. Fie ca Maica Preacurată să-i primească sufletul în braţele sale materne şi să-l ofere Fiului său pentru ca odihna să-i fie luminată în veci de prezenţa şi iubirea lui Dumnezeu. Veşnica sa pomenire!

Articolul Bun-rămas, Părinte Vasile Felecan apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita