Fără categorie

PS Alexandru Mesian la 25 de ani de la consacrarea ca episcop

Duminică, 8 septembrie 2019, de sărbătoarea Nașterii Preacuratei Fecioare Maria, în catedrala Greco-Catolică din Lugoj a avut loc un eveniment cu totul deosebit, Preasfințitul Alexandru Mesian a aniversat 25 de ani de la consacrarea sa ca episcop.

Programul a început la ora 10:30 cu Sfânta Liturghie arhierească, avându-l ca invitat pe Preasfințitul Claudiu Lucian Pop, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, delegat al Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major, care a transmis și mesajele de felicitare din partea Preafericitului Cardinal Lucian, dar și din partea IPS Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit de București și Președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din România.

La Sfânta Liturghie alături de ierarhi a concelebrat și un sobor de preoți din episcopia de Lugoj.

La acest eveniment au participat și autorități locale: Dl. Ing. Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj, care după un scurt discurs a oferit și o diplomă aniversară preasfințitului Alexandru. De asemenea preasfințitul a fost onorat și de prezența domnului Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

La sfârșitul sfintei Liturghii, evenimentul s-a bucurat și de recitalul Multicello, prezentat, în cadrul Festivalului Internațional „Lugoj Clasic”, de un Quartet de violonceliști din Timișoara, care a marcat Jubileul de 25 de ani de episcopat al ierarhului din Lugoj.

***

La 20 iulie 1994, Alexandru Mesian a fost numit de  Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea episcop coadjutor al Prea Sfinţitului Episcop Ioan Ploscaru, episcop de Lugoj.

Preasfințitul Alexandru Mesian a fost consacrat ca episcop în data de 8 septembrie 1994, în Catedrala Blajului, alături de PS Virgil, Episcopul Eparhiei de Oradea. Episcop consacrator ai celor doi ierarhi a fost Înalt Preasfințitul Lucian Mureșan, mitropolit al Bisericii Romane Unite, Greco-Catolice, asistat de episcopii co-consacratori: Preasfințitul George Guțiu și Preasfințitul Ioan Ploscaru.

În luna octombrie 1995, a fost numit de către Papa Ioan Paul al II-lea episcop eparhial al Lugojului, fiind întronizat ca episcop diecezan la 5 mai 1996. Din anul 1994 este responsabil cu ecumenismul în cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj

Știre preluată de pe episcopialugoj.ro

Articolul PS Alexandru Mesian la 25 de ani de la consacrarea ca episcop apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita