Fără categorie

Hramul Mănăstirii Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca, „prilej de bucurie și recunoștință adusă lui Dumnezeu”

Duminică, 8 septembrie 2019, Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului va fi marcată, în cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, prin Serbarea Hramului Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca (Str. Romul Ladea, nr. 6) a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului (CMD).

Cu acest prilej Surorile CMD au pregătit un program sărbătoresc la care vor participa Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcopul de Cluj-Gherla şi un mare număr de preoţi, fiind aşteptaţi, ca la ediţiile precedente, peste 1000 de credincioşi.

Va participa şi un oaspete special din Curia Romană, Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, membru al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor și al Consiliului Pontifical pentru promovarea Noii Evanghelizări, prezent la Cluj-Napoca la invitaţia Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, care în 9 sept. a.c. va decerna înaltului prelat catolic titlul de Doctor Honoris Causa.

Sfânta Liturghie Arhierească va fi celebrată în incinta aşezământului mănăstiresc de către Preasfinţia Sa Florentin, începând cu ora 10:00, fiind precedată, de la ora 8:30, de o procesiune de la Catedrala „Schimbarea la Faţă” (B-dul Eroilor nr. 10), până la Mănăstirea CMD. Acest pelerinaj prin oraş în sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este o tradiţie care s-a continuat în fiecare an de la binecuvântarea mănăstirii, pentru prima dată însă vor fi purtate moaştele Fericitului episcop Iuliu Hossu, martir pentru credinţă, semn al prezenţei sale spirituale şi al legăturii de credinţă cu Biserica triumfătoare din Ceruri, în care fericiţii şi sfinţii se roagă şi mijlocesc haruri şi binecuvântări pentru oamenii de pe pământ.

Mănăstirea Maicii Domnului, a fost construită între anii 1998-2003 și a fost sfinţită de către Întâistătătorul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, Cardinal Lucian Mureşan, la 8 septembrie 2003, fiind închinată Nașterii Preasfintei Fecioare Maria.

Surorile CMD invită cu multă bucurie la acest eveniment pe cei care doresc un popas de pace şi reculegere, de întâlnire cu Dumnezeu prin rugăciune în sărbătoarea aniversării Naşterii Maicii Preasfinte, prin a cărei venire pe lume s-a deschis tuturor poarta mântuirii, după cum se arată într-un tropar al frumoasei sărbători: „Astăzi este începutul mântuirii lumii, neamuri veseliți-vă și lăudați pe Domnul întreg pământul, căci astăzi a fost născută Maica Domnului, din care a vrut să se nască Mielul lui Dumnezeu, Cel care ridică păcatul lumii întregi”.

„Pentru Congregația Surorilor Maicii Domnului, Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este prilej de bucurie și recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru acest așezământ mănăstiresc și pentru toate harurile pe care le revarsă, prin mijlocirea Mamei noastre Cerești, asupra comunității surorilor și asupra credincioșilor care, cu credință, imploră ajutorul Preasfintei Fecioare în acest loc binecuvântat”.

V.S. – DIRMM

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla

hramul-manastirii-congregatiei-surorilor-maicii-domnului-cluj-napoca

Articolul Hramul Mănăstirii Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca, „prilej de bucurie și recunoștință adusă lui Dumnezeu” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita