Fără categorie

Fericitul Episcop martir Ioan Bălan omagiat la Teiuș

Comunitatea greco-catolică din Teiuș, a omagiat duminică 4 august 2019, 60 de ani de când Fericitul episcop Ioan Bălan s-a mutat în Casa Tatălui.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Paul Turcu, a celebrat un Te Deum de mulțumire pentru vrednicul episcop, ridicat la cinstea altarelor dimpreună cu ceilalți episcopi martiri beatificați de Papa Francisc la data de 2 iunie pe Câmpia Libertății din Blaj.

Este un moment de bucurie, a subliniat parohul comunității, deoarece, dacă până de curând se făceau părăstase de pomenire și se recita duminică de duminică rugăciunea pentru beatificarea episcopilor, de acum înainte ne rugăm ca Fericiții episcopi să mijlocească pentru Biserica greco-catolică mult încercată.

Este cunoscut faptul că Fericitul episcop Ioan Bălan s-a născut și a copilărit în acastă localitate, iar teiușenii nu au uitat lucrul acesta. I-au ridicat în centrul orașului un bust, au pus o placă comemorativă pe casa unde s-a născut și doresc ca bisericuța lor să aibă cât mai curând ca hram secundar „Fericitul Ioan Bălan”.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;}

TTP

Articolul Fericitul Episcop martir Ioan Bălan omagiat la Teiuș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita