Fără categorie

Anunț: Schitul Stânceni – Jubileul de argint

Sărbătoarea ”Schimbării la Față a Mântuitorului”, 5-6 august marchează împlinirea a 25 de ani de la fondarea schitului carmelitan din România. Integrat în Biserica greco-catolică locală schitul a reușit să realizeze importante punți de dialog. În  special un intens dialog ecumenic cu Biserica ortodoxă, dar și conexiuni interreligioase, relațiile cu comunitatea evreiască fiind de un exemplar nivel de prietenie, respect și încredere.

Bucurându-se de aprecierea și susținerea ierarhiei greco-catolice surorile carmelite lucrează cu dăruire pentru a împlini misiunea pastorală a Bisericii în colaborare directă cu episcopul locului, conform carismei specifice: ”toți călugării se numără printre colaboratorii episcopului diecezan în funcția lui pastorală. Implantarea și răspândirea misionară a Bisericii necesitând prezența vieții călugărești sub toate formele ei” (Catehismul Bisericii Catolice, nr. 927).

Bucuria și celebrarea Jubileului de argint al Schitului sunt însă depline doar prin prezența încurajatoare a prietenilor noștri, creștini de diferite confesiuni sau credincioși de varii religii, cu toții preamărind iubirea lui Dumnezeu  ce se revarsă din belșug și cu totul gratuit asupra tuturor.

Să răspundem cu bucurie invitației de a celebra sărbătoarea Schimbării la Față la Stânceni. Programul întâlnirii este următorul:

Anunț: Schitul Stânceni - Jubileul de argint

Alăturat găsiți mesajul Preafericitului Părinte Mitropolit Lucian Cardinal Mureșan adresat surorilor cu ocazia Jubileului:

Anunț: Schitul Stânceni - Jubileul de argint

P. Adrian Lung

Articolul Anunț: Schitul Stânceni – Jubileul de argint apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita