Fără categorie

Întâlnirea Părinților Protopopi ai Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Marți, 16 iulie 2019, a avut loc la Blaj întâlnirea Părinților Protopopi ai Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Ședința s-a desfășurat la sediul Protopopiatului Blaj și a fost prezidată, prin dispoziția Preafericirii Sale Cardinal Lucian, de Pr. Cristian Barta, Vicarul General al Arhieparhiei.

Au fost tratate teme de interes pastoral și canonic-administrativ. Printre temele analizate amintim: promovarea vocațiilor la preoție și la viața consacrată, Întâlnirea Arhieparhială a copiilor și tinerilor greco-catolici, situația canonică a parohiilor de pe teritoriul Arhieparhiei și modalitatea care va fi respectată de Protopopi în vizitele efectuate în parohii.

Potrivit Codului Canoanelor Bisericilor Orientale, Protopopul este un preot numit în fruntea unui protopopiat compus din mai multe parohii, pentru a îndeplini în acel loc, în numele Episcopului eparhial, funcțiile determinate de drept.

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Întâlnirea Părinților Protopopi ai Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita