Fără categorie

Zi dedicată Fericitului Episcop Martir Alexandru Rusu la Șăulia de Câmpie

Cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului, la invitaţia părintelui paroh Claudiu Duda, împreună cu preoţi din protopopiatele Tg Mureş şi Râciu, am trăit bucuria de a fi fost în mijlocul credicioşilor din Şăulia de Câmpie, satul natal al Fericitului Episcop Martir Alexandru Rusu.

La ora 17.00 s-a celebrat Paraclisul Maicii Domnului, prezidat de către părintele protopop Ioan Fărcaş, alături de care au concelebrat preoţi din cadrul protopopiatului.

Credincioşii au întâmpinat acest moment de sărbătoare, pregătindu-se cu mult zel, participând cu tot sufletul la această celebrare. Emoţia, bucuria și speranta se citeau pe chipurile celor prezenţi.

Admirându-i sfinţenia şi jertfa Fericitului Episcop am implorat, prin mijlocirea lui, haruri pentru locuitorii comunei, pentru Biserica noastră şi poporul nostru. Din inimile tuturor au ieşit rugăciuni fierbinţi înălţate către Dumnezeu.

În cadrul omiliei, părintele protopop, a evidenţiat contribuţia pe care fericitul Alexandru a avut-o în cadrul Bisericii, a evocat martiriul ca binecuvantare, adresând credincioşilor invitaţia de a-l urma în iubire şi într-un spirit de credinţă şi umilinţă.

În continuare părintele Claudiu, a prezentat biografia Fericitului Martir Alexandru, punând în evidenţă imaginea, exemplul şi curajul de a înfrunta martiriul.

Parintele paroh a mulţumit credincioșilor și preoţilor prezenţi pentru bucuria de a ne ruga împreună.

A fost cu adevărat o zi deosebită, în care căldura dragostei lui Dumnezeu şi darurile Sale au pătruns în inimile tuturor, aducând bucurie şi pace.

P. Prot. Ioan Fărcaș

.fusion-button.button-1 .fusion-button-text, .fusion-button.button-1 i {color:#ffffff;}.fusion-button.button-1 {border-width:0px;border-color:#ffffff;}.fusion-button.button-1 .fusion-button-icon-divider{border-color:#ffffff;}.fusion-button.button-1:hover .fusion-button-text, .fusion-button.button-1:hover i,.fusion-button.button-1:focus .fusion-button-text, .fusion-button.button-1:focus i,.fusion-button.button-1:active .fusion-button-text, .fusion-button.button-1:active{color:#ffffff;}.fusion-button.button-1:hover, .fusion-button.button-1:focus, .fusion-button.button-1:active{border-width:0px;border-color:#ffffff;}.fusion-button.button-1:hover .fusion-button-icon-divider, .fusion-button.button-1:hover .fusion-button-icon-divider, .fusion-button.button-1:active .fusion-button-icon-divider{border-color:#ffffff;}.fusion-button.button-1{width:100%;}Galerie de imagini

Articolul Zi dedicată Fericitului Episcop Martir Alexandru Rusu la Șăulia de Câmpie apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita