Fără categorie

Jubileul de 25 de ani de la hirotonire al Mons. Angelo-Narcis Pop

„Aşa să ne socotească pe noi omul: ca slujitori ai lui Cristos şi ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu” (1 Cor.4,1)

La 8 septembrie 2021 Sărbătoarea Naşterii Preacuratei Fecioare Maria, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj şi paroh în parohia Lugoj III, a sărbătorit 25 ani de slujire preoțească (jubileul preoţesc de argint).

La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinţitul Alexandru au concelebat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general, pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei şi pr. Narcis Ardelean, paroh la Şanoviţa.

Cuvântul de învăţătură pe marginea Evangheliei sărbătorii a fost rostit de Preasfinţitul Alexandru. Pornind de la versetul  … a căutat la umilinţa servitoarei Sale, iată de acum mă vor ferici toate neamurile! (cf. Lc 1,48), Preasfinţia Sa i-a îndemnat credincioşi să urmeze modelul de umilinţă Preacuratei Fecioare Maria. „Să imităm virtuțile Sfintei Fecioare Maria de ascultare, de umilinţă, trăirea profundă în comuniune cu Dumnezeu, Creatorul a toate”, a spus PS Alexandru.

Preasfinţitul Alexandru i-a oferit Mons. Angelo o diplomă de excelenţă la 25 de ani de preoţie, în semn de apreciere pentru constanta mărturisire a credinţei catolice şi a activităţii pastorale.

Mons Angelo a mulţumit în primul rând lui Dumnezeu pentru aceşti 25 de ani, a mulţumit Preasfinţitului Alexandru pentru hirotonire şi pentru că i-a acordat întreaga Sa încredere. A mulţumit soţiei şi celor doi copii care au fost alături de el în această perioadă. Nu în ultimul rând a mulţumit tuturor celor care au participat la Sfânta Liturghie.

* * *

  • În decursul celor 25 de ani de slujire în via Domnului, Mons. Angelo a îndeplinit mai multe misiuni, dintre care amintim:
  • A predat Teologie Morală şi Pastorală studenţilor de la Institutul Teologic de Grad Universitar „Bunavestire” Blaj, în perioada 1998-2000.
  • A fost Vicar episcopal cu probleme pastorale şi administrative în perioada 2004-2005.
  • A slujit în parohiile: Timişoara IV, între anii 1997-2000 şi Izvin (1996-2006).
  • A fost o vreme misionar pentru românii din Banatul Sârbesc, la Marcovăţ.
  • Din anul 2005 este paroh al Parohiei Lugoj III „Sfânta Ioana Antida”, construind o biserică nouă.
  • S-a ocupat de reamenajarea Casei Memoriale Episcop „Ioan Ploscaru” în urma lucrărilor ample de restaurare şi îmbunătăţire a construcţiei imobilului.
  • La 1 noiembrie 2004, a fost numit Vicar General al Eparhiei de Lugoj, funcţie deţinută şi în prezent.
  • Din anul 2010 a fost numit Asistent Spiritual AGRU Eparhial Lugoj.

A consemnat: ipod. Raimondo-Mario Rupp

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Jubileul de 25 de ani de la hirotonire al Mons. Angelo-Narcis Pop apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita