Fără categorie

Părintele Bogdan Gheorghe a trecut la cele veșnice

Cu profundă durere sufletească aducem la cunoștința preoților, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu, că Părintele Bogdan Gheorghe, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, la vârsta de 92 de ani, a trecut la casa Tatălui Ceresc.

Părintele Bogdan Gheorghe  s-a născut pe 23 mai 1929 în Arpașu de Jos, județul Sibiu, și a fost hirotonit preot în 23 decembrie 1990 la Blaj. Până în anul 2011 în spirit de ascultare și de jertfă a fost în slujba tuturor parohiilor din Protopopiatul Sibiu.

În anul 1948 a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, unde a întâlnit mari personalitați printre care Corneliu Coposu și Petre Țuțea. După anul 1990 devine președinte al Asociației foștilor deținuți politici din Sibiu.

Priveghiul va avea loc în seara zilei de 1 septembrie 2021 ora 18,30, iar slujba de înmormântare va fi celebrată de Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, joi 2 septembrie 2021, ora 11.00, la Biserica „Sf. Ursula” din Sibiu.

Domnul să primească toată jertfa slujirii Părintelui Bogdan Gheorghe şi să-l primească alături de slujitorii săi credincioşi din ceruri, pentru a celebra Învierea răscumpărătoare a Mântuitorului!

Cu sfinții odihnește, Cristoase, sufletul adormitului robului Tău, unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit”.

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Părintele Bogdan Gheorghe a trecut la cele veșnice apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita