Fără categorie

Lumea profană – readusă la viață prin muzica sacră

Un concert desfășurat în atmosfera specială a Catedralei Greco-Catolice Sfântul Nicolae din Oradea

După o absență  îndelungată la Oradea, accentuată și de contextul pandemiei Covid-19, publicul iubitor de cânt sacru se va putea bucura de un concert susținut de baritonul Florin Estefan, soprana Viktoria Cormoș și instrumentiștii Larisa Pentea și Titus Tonea, găzduiți de Catedrala Greco-catolică Sfântul Nicolae din Oradea, sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 19:00. Concertul va aduce în atenție, de asemenea, Corala Buna vestire – Francisc Hubic a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, coordonată de dirijorul Radu Mureșan, o Corală de excepție a cărei prezență vrea să spună suntem „aici” și „acum” pentru dumneavoastră.

Promotor al ideii coralității Bisericii și al păstrării și transmiterii tradiției muzicale, dirijorul Radu Mureșan polarizează în jurul acestei idei alături de un grup dinamic de tineri, iubitori ai muzicii bisericești, cu care a înființat ceea ce azi, după multiple faze de evoluție, este numit corul mixt Buna Vestire – Francisc Hubic al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Momentul muzical oferit de ansamblul coral este urmat de o a doua parte în care îl vom putea asculta pe baritonul Florin Estefan, Manager General al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și interpret recunoscut la nivel internațional, în duet alături de soprana Viktoria Cormoș, cu o voce deosebită, având ca particularitate un ambitus vocal extins. Ansamblul este întregit de Larisa Pentea la pian și Titus Tonea la trompetă.

Publicul orădean se va putea bucura de un program muzical complex, aducând în atenție o mare diversitate de compozitori, de la personalități din Renaștere și până la compozitori ai muzicii moderne și chiar contemporani, precum Tudor Jarda, Valentin Timaru, Șerban Marcu.

Concertul este organizat în onoarea Nunțiului Apostolic în România și Republica Moldova, Excelența Sa Arhiepiscop Miguel Maury Buendía.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în catedrală.

Vă invităm, așadar, să vă bucurați de o seară muzicală specială, în atmosfera unică a muzicii sacre, redată într-un concert organizat de Episcopia Greco-Catolică din Oradea, în colaborare cu Facultatea de Arte din cadrul Universității orădene si Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Biroul de Presă


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Lumea profană – readusă la viață prin muzica sacră apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita