Fără categorie

Pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major ”Fecioara Săracilor” de la Cărbunari-Blaj

Duminică, 15 august, în sărbătoarea Adormirii şi ridicării la cer a Maicii Domnului, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major ”Fecioara Săracilor” de la Cărbunari-Blaj a avut loc tradiţionalul pelerinaj de vară. Credincioşi din Blaj şi din alte părţi ale Arhieparhiei au venit să aducă cinstire Maicii lui Dumnezeu în trecerea sa glorioasă din această viață.

Pelerinajul a inceput la orele 8.00 cu procesiunea tradițională din fața Catedralei Arhiepiscopale ”Sfânta Treime” spre Sanctuarul din pădurea Cărbunari iar pe parcursul drumului pelerinii au adus rugăciuni, recitând Rozariul şi oprindu-se la staţiunile Căii Crucii aşezate de-a lungul traseului.

Sfânta Liturghie, a fost celebrată la ora 10.00 de părintele Petru Dumitru, rectorul Sanctuarului Arhiepiscopal Major, împreună cu șapte preoţi concelebranți.

După proclamarea Evangheliei, Pr. Dumitru Petru, s-a adresat celor de faţă, referindu-se la învătătura evangheliei praznicului care ne cheamă la simplitate si esențialitate, insistând apoi pe rolul Născătoarei de Dumnezeu şi pe importanţa cinstirii Ei în rugăciune.

După Sfânta Împărtăşanie au fost rostite rugăciunile prescrise pentru acordarea indulgenței plenare, iar în incheiere pr. Dumitru Petru a mulțumit tuturor celor care s-au implicat, preoți și laici, pentru buna dresfășurare a acestei sărbători.

După încheierea Sfintei Liturghii şi o pauză de masă, sărbătoarea la Cărbunari s-a încheiat cu rugăciunea Paraclisului Maicii Domnului celebrată la orele 15.00.

Mulțumim Bunului Dumnezeu prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria pentru haruri și binecuvântări!

Pr. Petru Dumitru

Articolul Pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major ”Fecioara Săracilor” de la Cărbunari-Blaj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita