Fără categorie

Concert extraordinar în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea

Într-o atmosferă de sărbătoare și într-o mare de aplauze, în seara zilei de duminică 15 august 2021, în Catedrala greco-catolică Sfântul Nicolae din Oradea, a avut loc concertul pop-simfonic susținut de câțiva artiști consacrați ai României.

Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul dornic să îi vadă pe cei pe a căror melodii au crescut sau datorită cărora au început să iubească muzica și arta autohtonă. Au intrat în scenă, pe rând, artiști precum Irina BaianțVlad MirițăLuminița Anghel și Paula Seling, acompaniați și susținuți din spate de Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea și Reformers Band, conduse de cunoscutul și îndrăgitul dirijor Andrei Tudor.

Din program au făcut parte melodii și lucrări precum:

E. Morricone – Gabriel‘s Oboe (arr. A. Tudor) – Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea

Fr. Schubert – Ave Maria (arr. I. Tudor) – Irina Baianț

L. Dalla – Carusso (arr. I Tudor) – Vlad Miriță

M. Masser – Greatest Love of All (arr. A. Tudor) – Luminița Anghel

E. Doga – Dulcea și tandra mea fiară (arr. E. Năstăsie) – Paula Seling

I. Tudor – Evening Waltz – Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea

H. Arlen – Somewhere, over the rainbow (arr. A. Tudor) – Irina Baianț

T. Cottrau – Santa Lucia (arr. F. Vrtacnik) – Vlad Miriță

A. Tudor – A Million Stars – Luminița Anghel

J. Williams – Schindler‘s List (arr. E Năstăsie) – Paula Seling

A. Silvestri – Forrest Gump Suite (arr. C. Custer) – Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea

M. Leigh – The Impossible Dream (arr. A. Tudor) – Luminița Anghel

J. Honer – My heart will go on – Paula Seling

G. Grigoriu – Muzica – Irina Baianț

D. Foster – The Prayer (arr. I. Tudor) – Vald Miriță & Paula Seling

La sfârșitul acestui superb recital, pe fondul aplauzelor călduroase ale celor prezenți, Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, le-a mulțumit artiștilor pentru momentele înălțătoare pe care le-au oferit publicului orădean și pentru prietenia pe care o poartă Episcopiei greco-catolice de Oradea, încheind cu cuvintele: Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrurile tale și nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale!

Intrarea a fost  liberă, în limita locurilor disponibile în catedrală, iar evenimentul a avut și o latură caritativă. În acest sens, în catedrală au fost amplasate urne în care participanții au putut face donații libere, astfel susținând Episcopia Greco-Catolică de Oradea în susținerea activității de formare a copiilor și a tinerilor.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru harul cu care i-a înzestrat pe acești minunați artiști și le mulțumim lor pentru că ne-au împărtășit din talentul lor extraordinar.

Deasemenea mulțumim organizatorilor care s-au implicat și fără de care acest eveniment nu ar fi fost la înălțime: Biroului Pastoral Eparhial – reprezentat prin Pr. Paul Popa, Doamna Ramona Dragoș, Doamna Laura Ologu și Ovidiu Lazăr, Catedralei Greco-Catolice Sfântul Nicolae – reprezentată prin Pr. Paroh Ovidiu Duma și credincioșii voluntari, Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu – reprezentat prin Doamna Director Antonia Nica, profesorii și elevii implicați ca voluntari, precum și Domnului Eugen Ivuț – secretarul și ajutorul Preasfințitului Virgil Bercea și Doamnei Rodica Indig – consilier cultural eparhial.

Biroul de Presă


Sursa: egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Concert extraordinar în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita