Fără categorie

Sfințirea bisericii greco-catolice din Cătina

Sâmbătă, 31 iulie 2021, a avut loc sfințirea Bisericii Greco-Catolice cu hramul “Schimbarea la față” și “Fericitul Episcop Ioan Suciu” din Cătina, judetul Cluj, protopopiatul Sărmașu.

Slujba de consacrare a Altarului și a Bisericii a fost oficiată de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, în prezența unui sobor de preoți.

La eveniment au participat părintele protopop de Sarmașu – Iagăr Vasile, părintele protopop de Tg. Mureș – Fărcaș Ioan, preoți din protopopiatele Sărmașu, Iernut, Luduș, Arieș, Râciu, Reghin și Ocna Mureș, doi preoți din eparhia de Cluj-Gherla, preoți călugări și călugărițe din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare și doi frați preoți romano-catolici. De asemenea, au fost prezenți primarul și viceprimarul comunei Cătina.

Construcția Bisericii s-a realizat pe parcursul a 4 ani (2014-2018).

Părintele vicar cu preoții, Farcaș Ioan, a dat citire Hrisovului semnat de Preafericitul Părite Cardinal Lucian Mureșan.

La slujba de sfințire a participat un număr mare de credincioși  din localitate și din împrejurimi.

 

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Morcotan Alin a mulțumit tuturor binefacătorilor și celor prezenți, după care a urmat o agapă frațească.

 

Pr. Alin Morcotan

Articolul Sfințirea bisericii greco-catolice din Cătina apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita