Fără categorie

Sfințirea pietrei de temelie a Mănăstirii greco-catolice de la Stâna de Vale

De sărbătoarea Fericiților Episcopi Români Martiri Greco-Catolici, la Stâna de Vale – Bihor, Preasfințitul Virgil Bercea a sfințit piatra de temelie a viitoarei Mănăstiri greco-catolice cu același hram. Alături de Preasfințitul Virgil, au oficiat Părintele Vicar General Mihai Vătămănelu OFMConv., Părintele Zorel Zima – protopop de Beiuș și Părintele Florian Gui. Prezenți la ceremonie au fost și Domnul Magda Adrian Marius – primarul Comunei Budureasa, Județul Bihor, precum și un sobor de preoți, seminariști și laici din întreaga eparhie.

În final, Preasfințitul Virgil a mulțumit tuturor celor care au participat la acest început, exprimându-și totodată și încrederea în Dumnezeu că toate aceste proiecte se vor realiza cât mai curând.

Episcopia Greco-Catolică de Oradea, cu ajutorul unor investitori și a sprijinului venit din partea oamenilor de bună credință, urmează să implementeze diferite proiecte de dezvoltare a zonei. Primul proiect este construcția Mănăstirii Greco-Catolice Stâna de Vale, în cinstea Fericiților Episcopi Români Martiri Greco-Catolici. Complexul monastic este prevăzut, pe lângă casa călugărilor, cu o Biserică de lemn, în stil maramureșean și cu un Centru Pastoral, care va avea sală de mese, sală de conferințe, sală multifuncțională, sală profesorală și didactică pentru școala în natură, terase – refugiu pentru pelerinii și turiștii în tranzit, care doresc să facă un popas de rugăciune, odihnă sau servirea mesei.

Fericiților Martiri Greco-Catolici, rugați-vă pentru noi!

Biroul de Presă


Știre preluată de pe egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-8{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-8 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-8{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-8 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-8{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-8 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-5{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Sfințirea pietrei de temelie a Mănăstirii greco-catolice de la Stâna de Vale apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita