Fără categorie

Grija pentru natură – participare la Creația Divină

Sub stindardul impresionantului motto proclamat de Sfântul Părinte, Papa Francisc, „Pământul este casa noastră comună”, Protopopiatul Greco-Catolic de Șimleu Silvaniei în colaborare cu Direcția Silvică a județului Sălaj, a organizat sâmbătă, 3 aprilie 2021, o acțiune de plantație de puieți în localitatea Făgetu din Comuna Plopiș, la care au răspuns în jur de 80 de voluntari, în mare parte copii și tineri, coordonați de preoți și adulți din parohiile greco-catolice Porț, Marca, Plopiș, Bădăcin, Valcău, Iaz, Cosniciu, Șimleu Silvaniei la care s-au alăturat un grup de cercetași din Oradea. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu lucrările s-au desfășurat ordonat, respectând condițiile impuse de contextul actual.

Activitatea a fost una educativă și ecologică, dimensiuni încununate de o valență spirituală de comuniune, prietenie și deschidere care a domnit frumos pe tot parcursul zilei. Am discutat cu cei mai mici asupra unor argumente de felul: „De ce oamenii taie copacii care ne dau oxigenul?”, „De ce oamenii poluează atât de mult natura?” sau „Mă bucur să plantez un copăcel pentru că pădurile sunt plămânii Planetei”.

Am reflectat de bună seamă cum Dumnezeu ne-a pus stăpâni peste Creație și noi o exploatăm prea mult în folosul nostru de dragul câștigului și profitului material cu riscul de a lăsa generațiilor viitoare un mediu înconjurător amenințat de dezechilibre iremediabile.

Mulțumim domnului inginer, Bogdan Pop, din cadrul Direcției Silvice Sălaj care a explicat și le-a arătat celor mici cum se face plantarea unui copăcel, asistând și îndrumând cu multă atenție până la finalizarea activităților.

Mulțumim Doamnei Doina Cociș, director al Direcției Județene pentru Cultură, ecologist convins, care prin exemplul personal i-a îndemnat pe copii să ocrotească natura.

Vă mulțumesc dumneavoastră, dragi voluntari, care ați dăruit cu generozitate din timpul prețios de weekend, convinși că protejarea naturii trebuie făcută mereu la persoana I, iar Pământul pe care ne trăim viața în goana ei cotidiană este în mâinile tuturor, în mâinile noastre, în mâinile fiecăruia!

Pr. Nicolae Bodea, protopop

Preluare de pe egco.ro

.fusion-body .fusion-builder-column-3{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-3 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-3{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-3 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-3{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-3 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-4{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Grija pentru natură – participare la Creația Divină apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita