Fără categorie

Noul Protopop Greco-Catolic de Timișoara

Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop Eparhial de Lugoj, însoțit de Preasfinția Sa, Ioan Călin Bot, Episcop Auxiliar de Lugoj și de Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, au efectuat o vizită pastorală la Timișoara în ziua de 22 martie 2021, unde a avut loc o întâlnire la care au participat toți preoții din cadrul Vicariatului de Timișoara.

Tema întâlnirii a fost, numirea noului Protopop de Timișoara în persoana Părintelui Mihai Răzvan Oprișa. Această numire de protopop s-a făcut în conformitate cu canoanele 276, 277 și 278 din Codul Canoanelor Bisericii Orientale (C.C.E.O.) și cu Dreptul Particular al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

S-a dat citire canoanelor mai sus menționate iar apoi s-a citit Decizia de numire. Preasfințitul Alexandru i-a acordat Părintelui Mihai Răzvan Oprișa, Crucea pectorală.

Părintele Mihai Răzvan Oprișa în vârstă de 44 de ani, a fost hirotonit întru preoție la 21 septembrie 2008 de către Preasfinția Sa Alexandru Mesian. Este căsătorit, are doi copii. Licențiat în teologie, a început studiile teologice la Institutul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca, în perioada 1997-2000, apoi le-a continuat la Roma în cadrul Universității Pontificale „Urbaniana”, unde a obținut licența în Teologie, în anul 2004. A urmat un master în Comunicări Sociale la Universitatea Pontificală „Gregoriana”, pe care l-a absolvit în anul 2007. Ulterior a obținut și titlul de Masterat, studiind Fundamentele Creștine ale Europei, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, departamentul Oradea.

Părintele Răzvan Oprișa a fost numit, la 20 noiembrie 2012, de către Preasfințitul Alexandru Mesian, Administrator parohial în Parohia Timișoara VI, „Buna Vestire”. Pe lângă noua misiune de Propopop, Părintele Răzvan va continua și activitatea de preot paroh în această parohie, unde va finaliza construcția bisericii și a centrului social, deja aflate în stare avansată de construcție.

Biroul Eparhial de Presă

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Noul Protopop Greco-Catolic de Timișoara apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita